Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Mennyire hatékony a hődob?...

Mennyire hatékony a hődob? Javít a fűtés hatékonyságán?

Figyelt kérdés

Melyik formájú jobb?

[link]

vagy

[link]

2012. júl. 12. 22:34
 1/5 emir72 ***** válasza:

Mindenképpen javít.

A kályhád hatásfokától függően:

- Rossz hatásfokkal üzemelő, olcsó, rissz-rossz készülékeknél akár 30-40%-ot is javíthat a hőleadáson (főleg, ha 45 fokosan építed be)

- Jó hatásfokú, modern készülékeknél a kiáramló füst hőmérséklete viszonylag alacsony (itt a készülék a kémény helyett a lakóteret fűti), ebben az esetben legfeljebb 5-8%-os hőleadás növekedéssel számolhatsz. A legjobb készülékeknél ennyivel sem.

Mindenképpen kérdezz meg egy hozzáértőt - legalább a kéményseprőt - hogy a készülék és a kémény adottságai alapján beépíthető-e hődob, ui. rosszul szelelő rendszer esetén nem ajánlott a használata, pláne 45-fokos beépítéssel.

A füstcső-csatlakozás méretéhez passzoló hődobot válaszd!

Én itt vettem a hétvégi házban lévő rissz-rossz kályhámra: [link] , de az általad talált oldalt is ismerem. Szerintem ők is tudnak tanácsot adni.

2012. júl. 13. 10:48
 2/5 anonim ***** válasza:

[link]

Na ..... EZ A SZAR TÍPUS !

aZ ELSŐ VÁLASZADÓNAK IGAZA VAN .A jó típusoknál a meleg a lakásban marad,a rosszabb hatásfokkal működő kályhánál a meleg a kéményen távozik.

Ez utóbbi változatra találták ki a hődobot.Tegyél egy újságpapírt a kéménylyukba

és gyújtsd meg ,ha vadul ég és az égő papírt " KIRÁNTJA " a huzat akkor jó a huzat .Ha nem így van akkor meg se próbáld a dobot .A kéményt rendbe kell hozni , csak akkor jöhet a dob.

2012. júl. 13. 22:49
 3/5 anonim válasza:

Az első RADECO 6csöves hődob ventilátorral hűtve, vagy 45-fokban döntve ideális, de simán is jól alkalmazható. A második terméknél csak az átmenőcsövest érdemes vásárolni. Ezt nem kell dönteni, mert az átmenőcsövek 45-fokban döntve vannak. Tény, hogy az első esztétikusabb, a másodiknál viszont a gyártó rugalmas, és legyártanak bármilyen hosszú, és átmérőjű hődobot.

Én erre fogok fém ventilátort szerelni, és egy csőtermosztáttal fogom vezérelni.

[link]

2012. dec. 12. 18:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Jónak jó de többször kell kormolni a hődobokat, anyum szobájában nincs dob, a cső 130-as 1mm-es vastagfalú (asszem) de nekem már megint kormolni kell neki még egyszer sem e szezon alatt.
2013. jan. 7. 15:28
 5/5 anonim ***** válasza:
Én az első képen látható, fekete, 7 osztott csöves dobot használom függőlegesen állítva. Kizárólag jól szelelő kéményhez szabad alkalmazni. Ebben az állásban nagy csodát nem csinál. Döntve biztosan jobb. Nagyon felgyűlik a korom benne, egy szezonban kétszer is ellenőrzöm. Több liter kormot ki lehet szedni belőle. Tisztítása kicsi hengeres drótkefével egyszerű.
2015. szept. 28. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!