Plusz radiátor beszerelése panelba?
Kezdjük ott, hogy nálam fázósabb embert nem tudok elképzelni. Elhatároztam, hogy egyrészt a meglévő radiátorokat lecserélem nagyobbakra. Az egyik kérdés az, hogy arányosan fog nőni a szobahő is azzal, hogy mennyivel nagyobb a radiátor? Vagy ha felszerelek egy dupla olyan hosszút, az egész télen csak langyhideg lesz, vagy hogy? Elvileg ha az x fokos víz átmegy rajta, akkor csak nem hűl ki félúton, de javítsatok ki / erősítsetek meg.
A másik kérdés pedig, olyan helyre, ahol nincs radiátor, fel lehet szerelni mégegyet? Egy nagyszoba leválasztott részére, meg a fürdőbe gondoltam. Laikus szemmel a csövek végigmennek mindenhol, szóval nem látom akadályát, de biztos van valami buktató, amiért még nem láttam ezt sehol, senkinél.
Köszönöm a választ!
A legnagyobb buktató az, hogy fűtési szezonban csak sürgős javítás, kárveszély stb. okán lehet a fűtési rendszerhez hozzányúlni. Így szeptember 15-től te nem fogsz semmit sem "felújítani". Majd csak jövő tavasszal.
Emellett attól függ, hogy hőmennyiségmérősek vagytok-e. Ha igen, akkor a szolgáltató hozzá fog járulni a bővítéshez.
Le lehet választani a lakást a hálózatról? Ha nem, akkor április 15-ig kérdés elnapolva...
Ha igen, akkor is jelenteni kell a fűtésszolgáltatónak, mert vagy a hőmennyiségmérőket kell cserélni, vagy ha alapterületre fizettek, akkor pedig hozzá kell járulnia a szolgáltatónak. Nagyobb radiátor értelemszerűen több hőt ad le, vagyis többet vehetsz a hálózatról, többet is kell fizetned.
Az, hogy a nagyobb radiátor mennyivel ad le több hőt, függ a víz áramlási sebességétől. Ezt mind a szolgáltató tudja megmondani.
És ne feledkezzünk meg, hogy ott vannak ám a panelban a szemfüles szomszédok is!! Nagyon, nagyon közel!
Azok biztosan nem fogják "jó szemmel nézni", hogy te ezen túl,ugyanannyi pénzrét 2x annyi hőt veszel le a rendszerről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!