Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Rendeltetek már eBay-ról?...

Rendeltetek már eBay-ról? Tapasztalat?

Figyelt kérdés

2012. okt. 1. 22:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Eddig 378 pozitív feedbackem van, évek óta rendelgetek. Két alkalommal lettem átbaszva, egyszer egy koreai (egy ritka autómakett penészes kiszerelésben jött meg pedig a fényképen hibátlan volt) egyszer meg egy kínai (nem olyan mobil telefont küldött amit hirdetett, de visszafizette az árkülönbözetet) volt.

Mostanában a NAV rászállt az amerikai csomagjaimra, rendszeresen rábasszák a 27% ÁFÁ-t és a 2,5% VÁM-ot, régebben minden megjött enélkül, de mostanában át szoktam az angol és a német ebay-re. Azok simán megjönnek.

2012. okt. 4. 17:29
 12/20 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm szépen a válaszokat! De persze még írhattok! :D
2012. okt. 4. 20:06
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a tapim, h naon jo. 40 dodoig vámmentesen lehet.
2012. okt. 6. 08:37
 14/20 anonim ***** válasza:
Jó-jó, de én 300 és 1200 dollár közötti tételeket importálok, olyanokat amelyek csak onnan beszerezhetőek. Mondom, régen lefosták, de most mindegyiket kivétel nélkül ÁFÁ-zzák meg vámolgatják.
2012. okt. 6. 09:58
 15/20 anonim válasza:
100%

Én viszonylag gyakran vásárolok az eBayen és ha ésszel használod, akkor szinte semmi esély rá, hogy pénzt veszíts (az idő az más kérdés). A kínai termékek olyanok amilyenek van ami jó, van ami szar. Ha baj van vele, akkor vissza kell kérni a pénzt és ennyi. Előfordul (velem még nem), hogy át akarnak venni, pl. a 256GB-os pendrive csak 8GB-os, de 256GB-osnak hazudja magát, a fényképezőben csak egy LED van egy elemmel, meg hasonlókról hallottam már, de ez ritka, mivel ebből csak akkor jöhet ki jól az eladó, és a vevő rosszul, ha a vevő béna.

Kínából valóban sok időbe telhet, amíg ideér a termék, simán lehet 30 napon is túl. Ha késve is, de szinte mindig megjön. Leginkább tényleg a néhány dolláros termékeket éri meg megvenni, de a drágábbakkal sem volt bajom. Mindenesetre ha a termék megjött, akkor jól meg kell nézni és tesztelni, hogy minden rendben van-e vele.

2012. okt. 6. 15:20
 16/20 anonim válasza:
100%
Azt még kihagytam, hogy a postásodon is sok múlik, mert leginkább az szokta ellopni, ott tűnik el. Nekünk még semmi bajunk nem volt a postással, ismerjük és jóban vagyunk vele, de sokaktól hallottam, hogy a postás lopta a leveleket. A kérdés az, hogy a tietek milyen. A lopós postás ellen hatékony, ha követő kódot is kérsz (ez + pénz persze) a termék mellé, ezeket nem szokták ellopni, mert egyértelműen lekövethető lenne, hogy kinél tűnt el a csomag.
2012. okt. 6. 15:25
 17/20 A kérdező kommentje:

9:58-nak.

Már csak ilyen a NAV!

Sajna!

2012. okt. 6. 19:48
 18/20 anonim válasza:
51%

Mióta Angliába költöztem én is rendszeresen vásárolok az ebay-en. Nagyobb a választék, olcsóbbak az árak. Mindig figyelmesen olvasd el a leírást (főleg nagy értékű dolgoknál), mert van hogy a képen mondjuk egy szép ruha van, a leírásból meg kiderül hogy csak anyagmintát kapsz. Ha kell vedd fel a kapcsolatot az eladóval több infó vagy egyéb dolgok miatt. A vásárlókat amúgy nagyon védik, így ha becsaptak könnyen visszakaphatod a pénzed. Akkor is ha az eladó "eltűnt" miután megkapta a termék árát.

Nekem többnyire jó tapasztalataim vannak, bár volt ami nagyon gagyi volt. Azért a kínai órám sokkal szebb és tartósabb mint a márkás.

2012. okt. 6. 20:14
 19/20 Topmad válasza:
100%

Szia!

Én igaz nem eBay-en rendeltem, hanem AliExpress-ről, ami kb. ugyanazt a célt szolgálja. Kijelzőt rendeltem egy 7 inches táblagépre. Kínából persze.

Kapcsolattartásban nagyon jók, azonnal válaszoltak az e-mailekre, kedves volt.

Rendeltem, egyküldtem a lóvét, 12 nap múlva meg is jött egyben a cucc, sérülések nélkül. Kicsit félrevezető volt az info, mert nem pont úgy küldték a terméket, ahogy a képen volt, de végül gond nélkül sikerült beszerelni és hibátlanul működött.

Mindenre pontosan kérdezz rá, akkor nem nagyon lehet gond.

Üdv:

2012. okt. 6. 21:23
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Oda kell figyelni, hogy ha használt terméket vesz az ember, nem-e hibás, mert ha az eladó csak annyit ir róla, hogy "AS IT IS" akkor csak aztkapod amit látsz, nem próbálta ki, vagy tudja hogy hibás. Egyébként az Ázsiai szállításokon most extra ellenőrzés van náluk, és előfordul, hogy 60 nap is lehet a szállítási idő.
2012. okt. 7. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!