Milyen engedély kell hozzá, ha panel lakásban beton falba szeretnénk boltívet csináltatni?
Igen, építési engedély szükséges, amihez viszont statikus kell.
Alapvetően a 6 cm vastag falak bonthatók (azok csak közfalak), a 15cm-s viszont nagyon behatárolt módon. Legtöbbször csak a meglévő nyílások mellett 10-15 cm-t szoktak engedni. Azok mindegyike tartófal...
ez a kérdés engem is nagyon érdekel, de inkább a kivitelezése.
Tudnátok mondani valamit arról, hogy milyen munkával jár egy ilyen boltív kivágatása?
Ugy hallottam, nyilván paneltől függően, hogy a válaszfalak nem feltétlenül mind tömör betonból vannak. Ha mégis, mivel lehet megmunkálni őket?
Panelből még csak olyannal találkoztam ahol szinte minden fal beton. Az egyetlen kivétel az erkélyes lakásokban az erkély és a szoba közötti fal (és persze a strangok takarása).
Betonvágók gond nélkül vágják.
Gyakorlatilag olyan mint egy nagyflex víhűtéssel gyémántkoronggal.
Láttam már olyat is, hogy nagyflexel szárazon végigvágták, de azt senkinek nem javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!