Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Panellakásban milyen vastagság...

Panellakásban milyen vastagságú falat lehet engedély nélkül bontani?

Figyelt kérdés
Az a szitu, h sokat kér a bontásért a szaki, én meg úgy gondolom, hogy kibontani és levinni a konténerbe nem lehet bonyolultabb, mint tégla falat bontani. Csak azt nem tudom pontosan, hogy mely falak nem főfalak, azokat nem akarom bántani. Gondolom, hogy a vastagság alapján el lehet dönteni.
2011. ápr. 24. 21:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
statikus nélkül panelban ne bonts semmit!!!
2011. ápr. 24. 21:26
 2/12 anonim ***** válasza:
engedély nélkül semmilyet!anyosom akarta a konyhait,amit az étkezőt különoti el.de nem engedték neki.
2011. ápr. 24. 21:31
 3/12 anonim ***** válasza:
31%
Egyiket se. A panelnél minden fal tart is, nem csak térelválasztó funkciója van.
2011. ápr. 24. 21:37
 4/12 A kérdező kommentje:

Hmm, köszönöm az egybehangzó válaszokat!

Érdekes, eddig azt mondták, hogy a vékonyabbat ki lehet venni. De ezek után kikérem a véleményét a statikusnak.

Csak gondolom az nagyon sokba kerülhet.

Erre van valami irányáratok?

2011. ápr. 24. 21:39
 5/12 anonim ***** válasza:

statikusi szakvélemény 50-80 között.

egyébként jüvaltöbb kivenni a betonfalat mint a téglét. Ugyanis a beton kicsit keményebb. betonvágóval kell vágni aztán levinni.A súlya is ötszöröse a téglafalénak.

2011. ápr. 24. 21:48
 6/12 anonim ***** válasza:
A gipszkarton falakat szerintem minden engedély nélkül ki lehet bontani.
2011. ápr. 24. 21:59
 7/12 anonim ***** válasza:
a panelnél minden fal tartófal.olyan mint egy kártyavár,könnyen összedől.
2011. ápr. 24. 22:26
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem dől az össze olyan könnyen, mint ahogy sokan gondolják (pl: gázrobbanásnál se dőlt össze még egy se teljesen), mert a többi fal átveszi a kiesett fal szerepét. Ennek ellenére tartófalhoz ne nyúlj engedély nélkül, mert könnyen a bíróságon találod magad mások testi épségének veszélyeztetésének vádja miatt. A panelból nem tudsz kiszedni főfalat anélkül, hogy ne tűnne fel senkinek (nem kis kosszal és zajjal jár) és általában minden lépcsőházban van legalább egy feljelentgetni kedvelő lakó. Szóval járd végig a törvényes utat, mert gondolom Te sem szeretnéd, ha mégis véletlenül a nyakadba szakadna x emelet.
2011. ápr. 24. 22:33
 9/12 anonim ***** válasza:
pedig megoldható, én láttam már olyat, a konyha és félszoba fala lett kibonva (ez vékon fal) és amerikai-konyhássá csinálták.
2011. ápr. 25. 07:08
 10/12 A kérdező kommentje:

Ismét csak köszönöm a véleményeket!

Úgy látom nem egységes a vélemény, és attól félek, hogy a statikusok/szakemberek között sem lesz az.

A 80-ezer még belefér, én sokkal durvább árakat hallottam.

2011. ápr. 25. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!