Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » (Szigetelt) panellakásban...

Sanker kérdése:

(Szigetelt) panellakásban festeni jobb vagy tapétázni?

Figyelt kérdés
lakásfelújítás előtt állunk, most tapétánk van, amit majd leszedünk, lényeg hogy szigetelt lakás mivel szélen van
2011. febr. 18. 03:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk festve van, de iszonyatos munka volt. A panellakás fala tiszta lyukacsos, így miután leszedtétek a tapétát, az egész falat glettelni kell, ami nagyon sokáig tart. Most már nagyon jól néz ki és így könnyebb lesz majd felújítani is, de iszonyatos munka volt, mire készen lett. Jól gondoljátok meg.
2011. febr. 18. 09:15
 2/4 anonim ***** válasza:
26%

Szerintem bármilyen lakást jobb festeni. Mi nyárra tervezzük a felújítást és szintén festünk.

Ami inkább fontos: ne sima diszperzittel fessétek, mert esélyes, hogy be fogtok penészedni (a diszperzit vízzáró plusz remek táptalaj a gombáknak), hiszen kívülről meg a szigetelés van. Csak olyan festéket használjatok, amiben van penészölő, vagy meszet, ami fertőtlenít.

Persze elfogult vagyok, a tapáta szerintem ronda. Ami szép, az meg olyan drága, hogy egy panelban lakó nem engedheti meg magának.

2011. febr. 18. 09:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem a tapétától penészedik,teljesen mindegy hogy mivel csináljátok ebből a szempontból. Ha szigetelt, és eddig nem volt penész meg pláne.

A penész ellen a meszelés az egyetlen megoldás(festék szinten) mert az nem szerves, ezért nem táptalaj a gombának.

2011. febr. 18. 10:41
 4/4 anonim ***** válasza:

nálunk fűrészporos tapéta van, arra festettünk, nagyon könnyű átfesteni, akár 3-4x is lehet.

penész sehol.

az egyik előző válaszolónak meg csak annyit, h nem csak csórók élnek panelban.

2011. febr. 18. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!