(Szigetelt) panellakásban festeni jobb vagy tapétázni?
Szerintem bármilyen lakást jobb festeni. Mi nyárra tervezzük a felújítást és szintén festünk.
Ami inkább fontos: ne sima diszperzittel fessétek, mert esélyes, hogy be fogtok penészedni (a diszperzit vízzáró plusz remek táptalaj a gombáknak), hiszen kívülről meg a szigetelés van. Csak olyan festéket használjatok, amiben van penészölő, vagy meszet, ami fertőtlenít.
Persze elfogult vagyok, a tapáta szerintem ronda. Ami szép, az meg olyan drága, hogy egy panelban lakó nem engedheti meg magának.
Nem a tapétától penészedik,teljesen mindegy hogy mivel csináljátok ebből a szempontból. Ha szigetelt, és eddig nem volt penész meg pláne.
A penész ellen a meszelés az egyetlen megoldás(festék szinten) mert az nem szerves, ezért nem táptalaj a gombának.
nálunk fűrészporos tapéta van, arra festettünk, nagyon könnyű átfesteni, akár 3-4x is lehet.
penész sehol.
az egyik előző válaszolónak meg csak annyit, h nem csak csórók élnek panelban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!