Panel felújítás, mennyiből?
2 m2 -en szeretnél együtt zuhanykabint + wc-t és mosdót ???
Az elég érdekes dolog dolog lesz..
Amúgy egy 4-5 m2 fürdőszoba teljes komplett felújítása 350EFt-tól indul (alaphangon) felfelé de 7-800 Eft is el lehet simán költetni erre,hisz igen szét-szórt a beépített anyagok minősége illetve az ára.
Ezt Fel kell mérni, egyeztetni kell mit hova merre meddig,kérdezgess meg pár szaki-t akik a helyszínen ..miután látták...pontosabbat mondanak.
Egy panelos fürdő 150*150 centi és asszem 250 cm magas, vagy 240. Retyó külön van, ami 100*150 centi.
Magadnak kellene kiszámolni, hogy mennyiből jönnél ki, ha a legolcsóbb csempéket választod + fürdő szekrény + kabin + wc + tartály, meg még ami kell.
Mi kb. 300 ezerből csináltuk meg a kettőt munkadíj nélkül (amit nem tudok megmondani, mert még a 3 szobát s újítottuk). A munkadíjban viszont benne volt a wc + tartály + fuga + ragasztó, szóval ilyenekre mi nem költöttünk, így volt kb. 300 ezer. Szóval baromi tág határok között mozog ez az egész. Nem lehet azt mondani, hogy 251.329 Ft pontosan.
Attól függ. Nálunk pl. a burkoló baráti áron 1100 forintért burkolt négyzet méterenként, a szerelvényezést pedig a helyi szakiskola diákjai csinálták meg gyakorlás felkiáltással, úgy, hogy ott állt felettük a tanár, így nekünk csak az anyagot kellett megvenni, ami olcsó volt. Ehhez képest a wc-fürdő még mindig 300 ezer körül volt, de mi pl. csak a csempét vettük 120 ezerért, ilyen 3000 per darab dekor csempés árakkal. Csapot úgy vettem, hogy kinéztem a boltban és egy webshopból ugyanúgy garanciával fél áron személyes átvétellel rendeltem meg de még így is 12 ezer volt, mosdó sem volt jó a 7000 forintos nekünk, mi 22000ért vettünk, szóval lehetett volna olcsóbb is. Érdemes nagyon sok időt rászánni, hogy mit hol veszel, pl csempe ragasztó dettó ugyanaz praktikerben 2500 egy zsák, baumaxban 1800 stb.
De nem szabad koppra kiszámolt pénzzel neki futni, mert mindig közben derül ki, hogy valami még kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!