Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Miért nem nyílik másodikra is...

Chello kérdése:

Miért nem nyílik másodikra is ki a hűtőgép ajtaja, ha hamar nyitom?

Figyelt kérdés

Kell neki vagy 1 perc es akor is rantani kell.

Nem ugy volna, hogy a hideg levegonek bent kisebb a terfogata es vakum kene keletkezzen?

Miertpont attol zarodik le, hogy bement melegebb levego?

2012. júl. 10. 17:57
 1/6 anonim ***** válasza:

Hogy a fizika oldaláról ezt hogyan kell magyarázni, nem tudom. Az biztos, hogy a kezelési útmutatóban is benne, ha egyszer már becsuktuk az ajtót, és valami miatt ismét nyitni akarjuk, várjunk 1-2 percet, hogy a levegő belső kiegyenlítődése helyre álljon, vagy valami ilyesmi miatt.

Lényeg az, hogy ma én is ugyanígy jártam. Várni kellett!

2012. júl. 10. 18:09
 2/6 anonim ***** válasza:
81%

Azért mert ahogy hirtelen becsukod, egy kis többlet levegőt ki is szorítsz onnan,és így alacsonyabb lesz bent a légnyomás a kintinél,és a jó szigetelés miatt ez nehezen is egyenlítődik ki.

Ezen kívül a nyitás/csukáskor a mozgatott levegőből jócskán kerül bele a kinti melegebből is, és ez levegő elkezd hirtelen lehűlni,emiatt is csökkenni fog a nyomás és, így további nyomás esés történik oda bent.

2012. júl. 10. 18:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A beáramló meleg levegő hirtelen lehül, csökken a térfogata és vákuum lesz benne. Minél melegebb a beáramló levegő annál nagyobb lesz a vákuum. Télen kisebb, nyáron nagyobb.
2012. júl. 10. 21:21
 4/6 A kérdező kommentje:

Koszi.

Mondjuk en raktam volna ra egy nyomhato szelepet, es akor nm magyaraznam azzal a munkamat, hogy varni kell :)))

Akkor ugassak, ha gyartok hutogepet :))

2012. júl. 10. 21:25
 5/6 anonim ***** válasza:
láttam olyan régi hűtőt amin alul volt egy pedál és egy kis rést lehetett vele nyitni a mágneses tömítésen.
2012. júl. 11. 18:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok!

Szóval vagy vársz (mert semmiféle külön gombok nincsenek és nem is lesznek)

Vagy ha mégis rángatod hamarabb, mint nyílna, akkor hamarosan túlszárnyalod akár Fekete Lacit is erőnlétben.:)))

2012. júl. 11. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!