Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Legálisan, illegálisan hogyan...

Legálisan, illegálisan hogyan tehető 2-3 m-el odébb egy gáztűzhely?

Figyelt kérdés

Legálisan, illegálisan hogyan szüntethető meg a gáztűzhely és a hozzá kapcsolódó cső, gázcsonk a konyhában?

Mennyibe kerül a hivatalos út szerelési költsége? Mi az ár, ha egy gázszerelőt hívok nem hivatalosan? Mennyi idő alatt valósul meg mindkét megoldás?

2012. júl. 3. 14:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nagybátyám gázszerelő, ha arrébb kell rakni egy tűzhelyet, még a vezeték hegesztésével is megvan 1-2 óra alatt.
2012. júl. 3. 15:30
 2/15 anonim ***** válasza:
89%

Csak legálisan lehet, új tervrajzot kell csináltatni, és engedélyeztetni!

Én is ebben vagyok, most veszek inkább elektromos tűzhelyet, olcsóbb.

2012. júl. 3. 15:47
 3/15 anonim ***** válasza:

A tervrajz kb 40-50 ezer ft.

Plusz az engedélyeztetés.

Hivatalosan csináld, hivatalos szerelőt hívjál, számlával, mert ha baj lesz belőle, senki nem fog felelősséget vállalni.

Időben 2-3 hónap.

2012. júl. 3. 15:56
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az információkat! Közben megtudtam, a megszüntetéséhez is -hivatalosan- engedély kell és ezért is ugyanannyit kell fizetni, mintha csak odébb rakatnám. Az informáló azt mondta, hogy 30.000 az engedély, 30.000 a mérőóra cseréje, plusz a szerelő díja. Max. 100.000 Ft. Nagyon soknak találom. Egy elektromos sütőszett ára majdnem. Hivatalosan nem lehet olcsóbban megúszni.
2012. júl. 3. 17:51
 5/15 anonim ***** válasza:
A gáz-ügylet,ha társasházról van szó,akkor elég bonyolultas.Egyébként pedig pofonegyszerű,mert létezik flexibilis gázcső,ami földgázra van méretezve,és az eredeti gázcsonk meghagyása mellett ezzel a "toldással" odébb lehet vinni.Én most vagyok túl egy lakásfelújításon,eközben tudtam meg azt is,hogy kötelező a gáztűzhely fölé páraelszívót is bekötni,de nem is akármilyent,hanem ami a szabad légtérbe szellőzik(padlástér nem jó)De azt meg egy másik előadásból tudtam meg,hogy abban a lakásban,ahová műanyag nyílászárókat szereltek és turbós vagy kondenzációs gázkazán is van,nem szabad páraelszívót üzemeltetni,mert olyan mértékben változnak meg a külső ill. belső tér nyomásviszonyai,hogy a kazánból visszafelé fog áramlani a szénmonoxid, állítólag ez a szénmonoxid mérgezések leggyakoribb oka.Mivel én társasházban lakom és amúgy is rengeteg gondom volt a mérő lakáson kívüli elhelyezésével,nem akartam még egy gondot a nyakamba venni,így villanytűzhelyt választottam,azt oda teszem,ahová akarom,pl.ablak alá is(pont oda tettem)
2012. júl. 3. 17:55
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszi a tapasztalatokat. Bonyolult, ami egyszerű lenne.És aránytalanul költséges.
2012. júl. 3. 21:31
 7/15 anonim ***** válasza:

2-es vagyok.

Ezért írtam, hogy inkább elektromos tűzhelyet veszek.

2012. júl. 3. 22:24
 8/15 anonim ***** válasza:

"Az informáló azt mondta, hogy 30.000 az engedély, 30.000 a mérőóra cseréje, plusz a szerelő díja. Max. 100.000 Ft."

Ezt nem értem! Egy áthelyezés miatt minek kell mérőórát cserélni?

2012. júl. 3. 22:30
 9/15 A kérdező kommentje:

2. Igen, ha elektromosat veszek, ezzel párhuzamosan a gáztűzhelyet is, a gázcsonkot is meg kell szüntetni, ez nem "lóghat" szabadon a falon.... és az is annyiba kerül:), mintha odébb tetetném. A gázművek tájékoztatása, és az ezzel kapcsolatos törvényi szabályozást -gáztörvényt- említették.

A mérőóra cseréjének szükségességét szintén a gázművek egyik "főfelelőse" említette, "valamilyen" nyomáspróba és az ehhez kapcsolódó protokoll teendő kapcsán.

2012. júl. 4. 08:27
 10/15 anonim ***** válasza:
Bemész egy gázszerelő boltba veszel 3m flexibilis gázcövet rákötöd.Szerelés 8 perc ennyi.
2012. júl. 4. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!