Milyen házi trükkök vannak a szoba lehűtésére?
Én kapásból mondok neked 2 be vállt dolgot.
1. Ha van sötétítőd de legjobb a redőn engedd le hogy a lehető legsötétebb legyen a szobában és véletlenül se süssön be a nap. és jól zárd be az ablakodat akkor 2-3 fokkal jobb lesz bent, persze ez akkor működik ha éjjel nyitva van az ablak és bejön a friss hűvösebb levegő és korán reggel még napkelte előtt besötétítesz. Ha nincs sötétítőd akkor semmit nem ér mertha csukva van az ablak de besüt a nap akkor jobban felmelegszik a levegő mivel bent áll és olyan lesz mint az üvegház. Persze ez a módszer csak akkor ér valamit ha viszonylag vastagabbak a falak és nem melegszenek át annyira.
2. Említetted hogy van ventilátorod. Fogj 2-3 ásványvízes palackot lehetőleg olyan 1,5 litereset vagy 2 litereset tegyél bele vizet fagyaszd le. Ha megfagyott akkor azokat tedd a ventilátor elé és akkor már a hideg levegőt fogja rád fújni mivel a palackban lévő jég lefagyasztja körülötte a levegőt és szép hideget fog rádfújni, és akkor célszerűbb az ablakot is nyitva hagyni hogy ne legyen akkora pára mert ha az is felmelegszik csak rosszabb lesz. Ez a dolog úgy működik mint a légkondi vagy is hasonlóan szép hűvős lesz ott bent. A lényeg még annyi hogy ne tedd magadhoz közel mert könnyebben megfázhatsz az ablakokat is csak akkor csukd be ha sötétíteni tudsz. Ezzel szépen lehűtheted a szobádat kb 2-3 óráig bírni fogja Én ezt csinálom a tetőtéri szobámba teljesen besötétítettem mindent és nagyon jól tartja a hideget. a 33 fok helyett olyan 26 fok körül van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!