Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hogy kezdjek bele a szobafesté...

Hogy kezdjek bele a szobafestésbe?

Figyelt kérdés

Ki szeretném festeni as szobámat. először elkéne tüntetni a lyukakat a falról.nem értek ehez próbáltam utánaolvasni de mikor azt olvastam h "habarcs" az nekem már kinai.. mit vegyek, mi számít olcsónak hogy csináljam és ha ezzel kész vagyok zöldre szeretném festeni kb 3mx4mx2m a szobám mennyi festék kell hozzá? és hányszor fessem át? meddig kell száradnia?

bocsi ha értelmetlenül fogalmaztam.. anyával élek de ő még annyira se ért ehhez mint én xd

köszön annak aki válaszol :))

2012. jún. 16. 22:10
 1/9 anonim ***** válasza:
2012. jún. 16. 22:21
 2/9 anonim ***** válasza:

Na jó, amit linkeltem videón Attila kissé körülményes. Ha nincsenek hibák, akkor kipakolsz, letakarod amit kell, aztán fentről lefelé kifesthetsz. Ha van egy-két lyuk, akkor modell gipsszel meg egy spaklval kijavíthatod előtte.

A festékekre rá van írva, hogy egy rétegben mekkora falfelületre elegendő. Én mostanában egyrétegű falfestékkel szoktam festeni, mert nem csepeg és egész jól takar, neked kb. 35 m2-re elegendő festék kell egy réteghez, ami kb 2,5 liter egyrétegű festék.

Egy festéktálca, egy henger és egy ecset elég hozzá. Festékkel együtt ezek kb. 10000 Ft-ból megvannak.

2012. jún. 16. 22:46
 3/9 anonim ***** válasza:

Személy szerint nem ajánlom a gipszet. Hamar széttöredezik a falon, és le is esik. De amúgy a második hozzászólásban benne van minden.

Annyi még: ha leülsz festés közben enni, és rá is pihensz (kb 2 óra), akkor érdemes a hengert betenni zacskóba, és jól lezárni. Így nem szárad rá a festék. Illetve több napos festés esetén azért jó, mert nem kell napvégén kimosni, és nem fog másnap egy csomót újra felszívni a festékből.

2012. jún. 17. 00:35
 4/9 anonim ***** válasza:
Akkor személy szerint mit ajánlasz a lyukak betömésére a gipsz helyett?
2012. jún. 17. 01:10
 5/9 anonim ***** válasza:
Glettet.
2012. jún. 17. 01:47
 6/9 anonim ***** válasza:
glettelőgipsz és nincs vita :)
2012. jún. 17. 10:16
 7/9 anonim ***** válasza:
60%

csiszolo papair kell, finom gipsz finom kéz, ha felulet szar alapozó ,de olcsón alapozhatsz higitot festékkel is ugyan az .

festés meg nem nagy ugy de 2 szer kend le 4 ora után ahogy leguritótad.

alulra folia karton ... ha nincsen téssa ajtoknál vizes szivacs enyhén nedvesen törölges.

2012. jún. 17. 10:27
 8/9 anonim ***** válasza:

kering a neten egy Szobafestő attila nevű mesterember, aki laikusoknak ad tanácsot, van blogja is meg nagyon egyszerű kisfilmjei szinte mindenről. keress rá a neten biztos megtalálod!

http://www.youtube.com/results?search_query=szobafest%C5%91+..

2012. jún. 22. 11:12
 9/9 anonim ***** válasza:

Utolsó: Write on üzemmódban vagy ugye?

Kattints már az első válaszban a linkekre!

:)

2012. jún. 22. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!