Ti milyen stílusú bútorokat szerettek?
avantgárd: [link]
az összes nagyobb felület egyszínű (vagyis nem mintás), és ezek a színek egy helyiségen belül passzolnak egy máshoz.
Több stílussal is szimpatizálok.
Nagyon tetszik a minimál - viszont ahhoz rengeteg pénz kell, mert a dolog lényege a nagy terekben rejlik. A kis garzonunkban próbáltam csinálni, de nem jött össze.
Megvalósítható és otthonosabb viszont az ún. tengerparti stílus (seaside style). Itt a tiszta, világos színek dominálnak, fehér, bézs, kék. Otthonos, kényelmes, és viszonylag könnyen megvalósítható.
A másik nagy kedvencem a provance-i stílus (provence style): ez a tengerpartihoz hasonló, tiszta, világos.
A lakásom valami hasonló stílusban igyekeztem berendezni - no persze ez nem olyan egyszerű, hiszen a párommal is egyeztetni kellett. Viszont mindenképpen praktikus ez a stílus, mert lehet kapni megfelelő bútorokat, kiegészítőket, no meg egy csomó régi bútort egyszerűen felújítottunk, és tökéletes kiegészítői a lakásnak.
Emellett még nagyon tetszik a hagyományos japán, valamint a szecessziós stílus. Csak ezeket jóval bonyolultabb és drágább megvalósítani.
Nekem kétféle irányzat tetszik, az egyik a modern, letisztult formák, zárt szekrények, minimális dísztárgy. Ez van nekünk. Ilyen a nappali szekrényünk: [link] Ami a felső képen a közelebbi szobában van, a felső polc nélkül. Az összes dísztárgy a TV mellett üveg vázában egy szál üveg virág. És hozzá egy sima vonalú világos műbőr sarokülő.
A másik pedig az a tengerparti, kicsit rusztikus stílus, amit korábban írtak, jaj...azok az a konyhák és otthonos nappalik. A másodikkal az a bajom, hogy az a rendezett rendetlenség nekem soha nem menne, pont az, amitől olyan meghitt és otthonos, hanem eluralkodna a káosz és 2 hét után megőrülnék a portörléstől, törölgetéstől.
az Ikea stílusa bejön. inkább minimal, modern dolgokat kedvelek, az ilyen antik meg klasszikus és bazári cuccoktól rosszul vagyok.
minél kevesebb sallang és díszítés.
könnyű, világos színű, térérzetet növelő bútorokat vásároltam a lakásomba is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!