Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Ti milyen stílusú bútorokat...

Ti milyen stílusú bútorokat szerettek?

Figyelt kérdés
olyanokra gondolok, hogy ágy, fotel, dívány, karosszék, kis szekrény, nagy szekrény, fakkos szekrény, fém, fa, kárpitozott, színes, világos, sötét, légies, tömör, régi, új, egyszerű, díszes stb; szóval minden, amit el lehet mondani :)

2012. jún. 12. 01:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
modern német
2012. jún. 12. 01:40
 2/13 A kérdező kommentje:
az milyen? Kicsit részletesebben gondoltam :)
2012. jún. 12. 01:52
 3/13 A kérdező kommentje:
Azért tettem fel ezt a kérdést, mert nekem nincs kiforrva még az ízlésem e tekintetben, aztán hátha megtetszik valami :)
2012. jún. 12. 01:55
 4/13 anonim válasza:

avantgárd: [link]

az összes nagyobb felület egyszínű (vagyis nem mintás), és ezek a színek egy helyiségen belül passzolnak egy máshoz.

2012. jún. 12. 04:14
 5/13 anonim ***** válasza:

Több stílussal is szimpatizálok.

Nagyon tetszik a minimál - viszont ahhoz rengeteg pénz kell, mert a dolog lényege a nagy terekben rejlik. A kis garzonunkban próbáltam csinálni, de nem jött össze.

Megvalósítható és otthonosabb viszont az ún. tengerparti stílus (seaside style). Itt a tiszta, világos színek dominálnak, fehér, bézs, kék. Otthonos, kényelmes, és viszonylag könnyen megvalósítható.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

A másik nagy kedvencem a provance-i stílus (provence style): ez a tengerpartihoz hasonló, tiszta, világos.

[link]

[link]

A lakásom valami hasonló stílusban igyekeztem berendezni - no persze ez nem olyan egyszerű, hiszen a párommal is egyeztetni kellett. Viszont mindenképpen praktikus ez a stílus, mert lehet kapni megfelelő bútorokat, kiegészítőket, no meg egy csomó régi bútort egyszerűen felújítottunk, és tökéletes kiegészítői a lakásnak.

Emellett még nagyon tetszik a hagyományos japán, valamint a szecessziós stílus. Csak ezeket jóval bonyolultabb és drágább megvalósítani.

2012. jún. 12. 09:55
 6/13 anonim ***** válasza:

Nekem kétféle irányzat tetszik, az egyik a modern, letisztult formák, zárt szekrények, minimális dísztárgy. Ez van nekünk. Ilyen a nappali szekrényünk: [link] Ami a felső képen a közelebbi szobában van, a felső polc nélkül. Az összes dísztárgy a TV mellett üveg vázában egy szál üveg virág. És hozzá egy sima vonalú világos műbőr sarokülő.

A másik pedig az a tengerparti, kicsit rusztikus stílus, amit korábban írtak, jaj...azok az a konyhák és otthonos nappalik. A másodikkal az a bajom, hogy az a rendezett rendetlenség nekem soha nem menne, pont az, amitől olyan meghitt és otthonos, hanem eluralkodna a káosz és 2 hét után megőrülnék a portörléstől, törölgetéstől.

2012. jún. 12. 10:38
 7/13 anonim ***** válasza:

az Ikea stílusa bejön. inkább minimal, modern dolgokat kedvelek, az ilyen antik meg klasszikus és bazári cuccoktól rosszul vagyok.

minél kevesebb sallang és díszítés.

könnyű, világos színű, térérzetet növelő bútorokat vásároltam a lakásomba is.

2012. jún. 12. 10:39
 8/13 anonim ***** válasza:

modern német:

[link]

2012. jún. 12. 18:10
 9/13 A kérdező kommentje:
nekem az összes "modern bútor" ugyanolyan. amit még meg tudok különböztetni az nagyjából a '70-e évekbeli vagy régebbi és a '90-es évekbeli historizáló, amit biztosan tudom, hogy nem szeretek. Azt honnan lehet látni egy modern bútoron, hogy német vagy svéd, vagy akármilyen?
2012. jún. 12. 18:32
 10/13 anonim ***** válasza:
Nekem a teljesen letisztult minimalista-modern stílus tetszik nagyon, de egyenlőre ez csak egy álom;)
2012. jún. 12. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!