Szigetelés szempontjából mindkettő elég jó, a szalagparketta alá tenni szoktak egy speciális vékony habszőnyeget, ami nem csak a zajt tompítja, hanem szigetel is...
Amúgy meg attól függ, hová szeretnél burkolatot?...
- Nappaliba szalagparketta + szőnyegek...
- Hálószobába szőnyegpadló...
- előszobába kőlapok vagy szalagparketta + szőnyeg...
- gyerekszobába szalagparketta + szőnyegek...
- konyhába kőlapok vagy PVC...
- fürdőszobába kőlapok vagy PVC...
2012. máj. 4. 02:20
2/12 anonim válasza:
Ha a családba nincs por,atka allergiás, akkor én a padlószönyeget választanám,mert a szalagparketta a télen hideg vagy hidegérzetet ad mezitlábasan járkálsz vagy akár zoknin keresztül is. Ha kisgyerek van igaz hogy a kaja,és egyéb más nehezebben jön ki a szőnyegből, de a szalagparketta sem szereti - SŐT ! - a kiborult nedvességet.Voltak ötletek,hogy a padlószőnyeg alá mi a jó, de ha meglévő is szigetel akkor a parketta fölösleges.
2012. máj. 4. 06:21
3/12 anonim válasza:
Szalagparketta. A padlószőnyeget képtelenség kitakarítani, mindig marad benne egy csomó kosz. A parkettát viszont felmosod, az tiszta.
Legrosszabb esetben télen papucsot kell húzni.
2012. máj. 4. 08:00
4/12 anonim válasza:
Tapasztalatból írom, szerintem a szalagparketta a jobb. Kb. nyolc éve raktam le. Akkor lehetett kapni 1 cm. vastag kemény, tömör szivacsot tekercsben. Azt fektettem alá, nagyon jó hang és hőszigetelő. Azért írom hogy akkor, mert nemrég kerestem, de sehol nem volt. Bár a szalagparketta "egyszer használatos", lényegesen tovább tart mint a szőnyeg. Hosszú távon olcsóbb befektetés. Van tapasztalatom padlószőnyeggel is, 5-6 év alatt a gyakran használt részeken annyira elhasználódik, elszíneződik, hogy cserélni kell.
2012. máj. 4. 08:10
5/12 anonim válasza:
Én is a parkettára szavazok, mivel a padlószőnyeg-takarítással szinte mindig gondban vagyok. Hiába porszívózok, mindig úgy érzem, hogy tele van porral, ha bútort áthelyezel, ottmaradt rajta a réginek lábnyoma, stb. Rengeteg kifogást tudnék sorolni ... szóval parketta.
2012. máj. 4. 08:15
6/12 anonim válasza:
Én most fogom felszedni nyáron a hálóban a padlószőnyeget, és parketta lesz. Nagyon nem szeretem, jó vastag szőnyeg, puha meg minden, de utálom takarítani.
2012. máj. 4. 08:43
7/12 DannyZuko válasza:
Nekem mindenhol parketta van. A fa szigetelése van olyan mint a szőnyegé, ha nem jobb... A parkette könnyedén tisztítható, ha ráömlik valami. feltörlöd és kész. Nem ragad bele a por... stb... Nekem mint írtam mindenhol az van... a nappaliban annyi, hogy a dohányzó asztal alá tettem egy kicsi szőnyeget, mert baromi jól néz ott ki...
2012. máj. 4. 08:45
8/12 anonim válasza:
Gondolom a régifajta rendes fa parketta, ami vagy bituminbe van ágyazva vagy ragaszta. Arra ömölhet a viz.Persze az is módjával, de egy szalagparkettánál az már veszélyes.Nem beszélve a karcolásnál.Még a legkeményebben minősített is könnyen karcolódik. Ha a kérdés arról szólna, hogy melyik parketta a hagyományos-e vagy a dekoratív szalag, akkor a hagyományost választanám. Ha viszont pénzem és takarítónőm van és senki nem allergiás akkor a faltól falig szőnyeget.
2012. máj. 4. 08:56
9/12 anonim válasza:
Szerintem kevered. A laminált padló az, ami nem bírja a vizet, mert papírból van (tényleg!).
A szalagparketta ugyanúgy fából van, mint a hagyományos, csak úgy néz ki, mint a laminált, és nem lehet annyiszor újracsiszolni. Viszont cserébe olcsóbb.
2012. máj. 4. 09:05
10/12 BiTOPro97 válasza:
Én mást raktam volna le, - de felesben, és húgom törlesztem a részét - elég jól karbantartott és újra csiszolt lakkozott szalag parketta van a laksom összes szobájában, csak felettem lakó csőtörése lenne rá veszélyes. Nem hideg télen sem, jó ez még békebeli klasszikus megoldásokkal. Nem is volt szívem felszedni.
De a szőnyegpadló egy pénztemető. A szalagparketta nem olcsó de sokgenerációs, csak karban kell tartani. Ja és javítható, szemben a szőnyegpadlóval.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!