Miután vízbe áztatom az orchideám cserepét a vitalflórás (orchidáknak szánt tápoldatos) vízbe. Meg-e öntözhetem a többi (nem) orchidea virágaimat?
Én is épp ma kérdeztem anyutól, azt mondta persze, nyugodtan, semmi bajuk sem lesz:-) Sőt, a broméliákra kifejezetten ajánlja a vitaflóra.
Ne haragudj hogy eltérek a kérdésedtől, de nem találok ezzel kapcsolatban neten semmit: én is vitaflórát használok ugyan ezt amit te. Tegnap vettem, ma akartam oldatot csinálni. Ugye azt írja 3 liter vízbe rakjak 5 ml tápot...namár most...18 ml-nél kezdődik a mérés a kupakban, alapból nem tudom tökéletesen lemérni :O Meg létezik az hogy csak ilyen picit rakjak a tápból 3 liter vízhez? Nem kevés ez kicsit??
Ne haragudj még egyszer, hogy így kérdeztem, de tényleg fontos lenne...mert nem tudom most hogy méricskézzem:P
Nekem fél literes kiszerelésben van és ahhoz azt írták 3 liter vízben oldjak fel 5 ml tápot O.O Na mindegy, lehet, hogy ez kicsit sűrűbb táp.
Nézd csak mit találtam neked a vitaflóra honlapján:
Felhasználási tanácsok:
Átlagos körülmények között elegendő az orchidea cserepét hetente egyszer rövid időre vízbe meríteni, majd lecsöpögtetni. Kéthetente ebbe a fürdőbe keverjük be a tápoldatot. A maradék és a lecsepegtetés után összegyűlt vizet virágzó szobai növények öntözéséhez használjuk fel.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!