Felfestés vs tapétázás? Melyik éri meg jobban? Miért?
Szobát szeretnénk felújítani,de nem tudjuk melyik verzió a jobb!
A lényeg hogy nem szeretjük az egyszínű,unalmas dolgokat!
Tehát mindenképp 2 színből lenne!
-Vagy mintás tapéta lenne,ami össze passzol
-Vagy egyszínű festék(-ből kettő) matricával
Melyik éri meg jobban?
néztem most neten árakat...hát ami tetszene tapéta 2ezer forint feletti összegű és ha jól tudom kéne belőle 8 tekercs minimum,viszont a festékből nem tudom mennyi kell!
A szoba kb(!!) 10nm lehet és olyan festék kellene aminek intenzív a színe!Semmiképp sem szeretnénk halvány színt!
Szerintetek melyik az olcsóbb verzió?
Esetleg festékből valami tipp?
Köszönöm
Hát bordűr vagy valami csík biztos meg a két színű közé ez egyértelmű!Nekem csak úgy tetszik!
Igazából úgy akarok dönteni hogy 2 év múlva ne unjam meg!:)
Majd csak tavasszal lesz felújítás,szóval addig még átrágom!
De nagyon hajlok a festős megoldásra pár csík tapétával!:)
Azért a tippek jöhetnek még és nagyon köszönöm az eddigieket!:)
Festésre szavazok!
olcsóbb, és aki kreatív, az akár "mintásra" is csinálhatja.
Tapéta hátrányai:
-Drága.
-Ha nem a falhoz valót veszed, akkor könnyű elrontani... Pl ha valaki vályogfalra tesz fel vinil tapétát, akkor megjárthatja, mert felszedi a glettelt falat és dudoros lesz! Meg ezek a még drágább 2 rétegű tapéták állítólag iszonyú vackok, ugyanis a két réteg eltérő módon nedvesedik, és szétcsúszhat a 2 réteg, mikor felrakod, vagy még mielőtt felrakod...
-Sorozatszám... hiába ugyanaz a sorozatszáma több tekercsnek is, mégis vannak színbéli eltérések a tekercsek között. És ezek nem a boltban derülnek ki, hanem ha a falon van már egymás mellett...(tapasztalat)
-A fallal együtt repedezik! Írta valaki, hogy a tapéta elfedi a repedést. Ez tévedés, talán kis idővel később venni észre, de nem sokkal később! Talán annyi itt az előny, hogy repedéskor festett fal kicsit morzsolódni kezd és lepotyog (főleg plafonról), a tapéta viszont nem engedi kihullani ezeket a morzsolódásokat, vagy csak ha már annyira szétnyílt.
Ja, de megelőzhető a festett falnál is az, hogy repedéskor rögtön hulljon minden! Erre használják azt hiszem az üvegfátyol tapétát. Az sem olcsó, és szúr is. :-) Felnyalják a plafonra és a falra, aztán lefestik.
Egyébként pedig tök egyszerű, most festesz egyszínűre, visszapakolsz, megszokod a színt, aztán ráérős perceidben, megy úgy az otthonlét alatt megálmodod, hogy hogyan lehetne feldobni, hova is kéne az a tapéta csík, vagy hova is kéne akár temperával mintát rajzolni... :)
És a következő nagytakarításkor fellehet tenni 1-1 csík tapétát...
sztem egyértelműen festés!! és ha modernebb szobát szeretnél ne tapéta bordűrrel dobd fel, hanem inkább dekorfestéssel, amit akár saját magad is megcsinálhatsz, vagy pár ezer forintért lehet is venni falmatricát.
itt találsz dekortippeket, amit csináld magad! is meg tudsz csinálni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!