Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Felfestés vs tapétázás?...

Felfestés vs tapétázás? Melyik éri meg jobban? Miért?

Figyelt kérdés

Szobát szeretnénk felújítani,de nem tudjuk melyik verzió a jobb!

A lényeg hogy nem szeretjük az egyszínű,unalmas dolgokat!

Tehát mindenképp 2 színből lenne!

-Vagy mintás tapéta lenne,ami össze passzol

-Vagy egyszínű festék(-ből kettő) matricával

Melyik éri meg jobban?

néztem most neten árakat...hát ami tetszene tapéta 2ezer forint feletti összegű és ha jól tudom kéne belőle 8 tekercs minimum,viszont a festékből nem tudom mennyi kell!

A szoba kb(!!) 10nm lehet és olyan festék kellene aminek intenzív a színe!Semmiképp sem szeretnénk halvány színt!

Szerintetek melyik az olcsóbb verzió?

Esetleg festékből valami tipp?

Köszönöm

2012. febr. 17. 07:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
A festés mindenképp jobb megoldás, mert egyszerűbb és nem túl nagy munka bármikor átfesteni. Ha fel akarod dobni kicsit a szobát, elég ha egy-két csík mintás tapétát teszel a hangsúlyos felületekre, ez most nagy divat.
2012. febr. 17. 08:01
 2/16 anonim válasza:
Szerintem a tapétázás,mert az tuti olyan lesz amit látsz, mig a festék felkenve a falra más színt mutathat. És nem elhanyagolandó, hogy a tapétázás sokkal kisebb kosszal jár!
2012. febr. 17. 08:05
 3/16 anonim ***** válasza:

Festés, egyértelműen. Sokkal olcsóbb, könnyen változtatható a színe. Hogy mennyi festék kell pontosan, azt úgy tudod meg, ha kiszámolod, hány m2 a festendő falfelület. Egyébként mi egy hasonló méretű szobát egy vödör festékkel kifestettünk, holott olcsó teszkós festéket vettünk, 3 ezer Ft volt. Jobb minőségű festékből talán kevesebb is elég.

JA! Mi a falakat fehérre festettük, aztán vettem temperát, és egy barátnőmmel kidekoráltuk. Ez kicsit macerás, de azóta láttam már olyat, ahol alkoholos filccel dekorálják, az még jobban hangzik. Szerintem ez a legjobb dekorációs megoldás. Például nálunk ő néz veled szembe az ebédlőasztal fölött: [link]

2012. febr. 17. 08:52
 4/16 anonim ***** válasza:
0%

Ja, festés, persze....!

aztán megreped a fal teljes hoszzában, vagy a menyezet és gyönyörüen fog kinézni...

Tapétázás! és utána festés, de az elöttem szóló TESCO-s festékkel, hanem minöségivel...pl. DULUX

2012. febr. 17. 09:08
 5/16 anonim ***** válasza:
65%

Tapétázás..és utána festés?

Khmm...ekkora baromságot még életemben nem hallottam!

2012. febr. 17. 09:22
 6/16 anonim ***** válasza:
34%
pl. füreszporos tapétát nem árt átfesteni, te majom!
2012. febr. 17. 09:23
 7/16 anonim ***** válasza:

Mi a festést és a tapétázást kombináltuk úgy ahogy az első írta.

Mosható dulux festéket használtunk mindenhova (akciókat figyelve vettük meg) az olcsó pl tescos festékkel ellentétbe nem folyt,csöpögött össze vissza így nem kellet napokig a festéket vakarni minden honnan,nem volt büdös festékszag,festés után 4 órával már mindent vissza lehetett rendezni mert megszáradt a festék és természetesen nem kellet 100szor átkenni a falat mert tökéletesen fedett 1 rétegbe.Ahhoz képest,hogy nem vagyunk festők egyáltalán nem lett foltos se.Miután csak a hangulat kedvéért lett ide oda tapéta rakva így a központi helyre mint a nappali minőségi tapétát vettünk ami igazán szép stb és hát ha olyannal tapétáztuk volna telibe a falat...nah hát nagyon drága lett volna,a szobákba már sima olcsó tapétából raktunk.

2012. febr. 17. 10:20
 8/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én értettem hogy érted a tapétázást és utána festést!:)

De úgy nem akarom!Akkor vagy az egyikkel kínlódom vagy a másikkal!:)

Nem nagyon akarok gagyi festéket mert félek hogy nem is lesz olyan színe meg hogy foltos is lesz!

Azért még várom az ötleteket!:)

2012. febr. 18. 07:37
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

A fűrészporos tapéta amekkora divat volt egy időben, most kb annyira ÓSDI!

Már bocsi, nem akarok ezzel senkit megsérteni, de mi 10 éve rakattunk fel ilyen tapétát, de már azóta szerencsére le lett cserélve.

Másik dolog az, hogy férjem keresztanyujánál ilyen tapéta van és le van festve, mégis végig van repedve.. Azt gondolták, hogy ha lesz egy kis falmozgás, akkor a tapétát nem fogja bántani.. ugyan már, dehogynem.

Nézd, nálunk még a díszlécek is megrepedtek a mozgástól.

Egyértelműen a festés jobb. Szerintem sérülékenyebb, mint a tapéta, de pofon egyszerű újrafesteni. Bármikor, ha úgy döntesz, hogy már koszos, vagy csak szimplán unod a színét pár ezer ft-ból átfestheted. Ja és a tescos festék sem rossz! Lehet több soron kell átkenni, de nem rossz!

De a fűrészporos tapéta.. jáááj :))

2012. febr. 20. 12:40
 10/16 csokii meov válasza:
100%
Ha ár szerint ítélsz akkor a festék éri meg jobban! De kinézetben is ugyan is ha a szobát két árnyalatba festitek meg a két árnyalat közzé nyugodtan mehet díszcsík ami feldobná a szobát! :)
2012. febr. 20. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!