Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Tégla, vagy cserépkályha?

Tégla, vagy cserépkályha?

Figyelt kérdés
Akinek van tapasztalata, vagy jártas a témában, mondhatna dolgokat pro és kontra. Nekem úgy tűnik, hogy a tégla kályha olcsóbb, és talán tartósabb is. Ez igaz lehet? A hatékonysága, illetve a hőleadása viszont a cserépkályhának lehet jobb?

2012. jan. 7. 21:31
 1/8 anonim ***** válasza:
a téglakályha olcsóbb,az meg,hogy jobb-e,azon múlik,hogy hogyan van a belseje megtervezve-megépítve.Mert samottból kell mindkettőt,sőt,a cserépkályhások használnak téglát és tetőcserepet is általában.A cserépkályha inkább szebb.
2012. jan. 7. 23:21
 2/8 anonim ***** válasza:

Téglából lényegesen olcsóbb!!!

(Az meg, hogy melyik a szebb, az izlés kérdése...)

2012. jan. 8. 01:12
 3/8 anonim válasza:

Helló!

Én úgy tudom, hogy a téglakályhának sokkal jobb a hőtárolási képessége, mint a cserépkályhának, persze azonos felület és tömeg esetén. A hőtárolós képesség a samott tégla mennyiségétől függ elsősorban tudomásom szerint. A cserép az csak dísz a hőtani tényezőt különösebben nem befolyásolja. Minél több a kályhában a samott, annál jobban tudja tartani a hőt és a téglakályha szinte csak abból van. Tehát egyértelműen a téglakályha nyeri a versenyt. A legolcsóbb cserép 3 ezer ft, míg a samott tégla darabja kb. 400 ft. Egyébként a cserépkályhában is van samott tégla, csak sokkal kevesebb.

2012. jan. 25. 20:30
 4/8 anonim ***** válasza:

TÉGLA, TÉGLA, TÉGLA !!! :)))

(mindkettő van)

keresztben félbevágott, lecsiszolt téglákból van 2 kályhánk, és egy régebbi átrakott cserép, de legközelebb abból is téglát csinálunk, ha hozzá kell nyúlni.

2012. jan. 28. 22:18
 5/8 A kérdező kommentje:
És a tégla kályhát ti házilag raktátok? Alap kell neki?
2012. jan. 29. 15:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Bocs a kérdésért, de engem is foglalkoztat a téma.

Az érdekelne, hogy mi a kötőanyag a téglák között??

2012. jan. 29. 19:02
 7/8 anonim ***** válasza:

mester rakta

téglából rakott alapot

2012. jan. 29. 19:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Erdekes, nekem a mester azt mondta, hogy a teglat ugy 8 ev mulva dobni kelle az egeszet, a cserepet meg ujrarrakni. Az ujrarakas az 800ft/csempe (kb 130 csempesek) a tegla meg 120ft/tegla es kell gy 5-600db

Cserep 96 000ft itt cserepet nem kel venni, csak a belescserepet, samottot...itt tegla 72 000ft + samott

Allitolag a teglakalyhaba 3 naponta kell befuteni, de kerdes, hogy elbirja-e a fodem a nagy sulyt...A vegen mit csinaltattatok???

2015. aug. 25. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!