Tégla, vagy cserépkályha?
Téglából lényegesen olcsóbb!!!
(Az meg, hogy melyik a szebb, az izlés kérdése...)
Helló!
Én úgy tudom, hogy a téglakályhának sokkal jobb a hőtárolási képessége, mint a cserépkályhának, persze azonos felület és tömeg esetén. A hőtárolós képesség a samott tégla mennyiségétől függ elsősorban tudomásom szerint. A cserép az csak dísz a hőtani tényezőt különösebben nem befolyásolja. Minél több a kályhában a samott, annál jobban tudja tartani a hőt és a téglakályha szinte csak abból van. Tehát egyértelműen a téglakályha nyeri a versenyt. A legolcsóbb cserép 3 ezer ft, míg a samott tégla darabja kb. 400 ft. Egyébként a cserépkályhában is van samott tégla, csak sokkal kevesebb.
TÉGLA, TÉGLA, TÉGLA !!! :)))
(mindkettő van)
keresztben félbevágott, lecsiszolt téglákból van 2 kályhánk, és egy régebbi átrakott cserép, de legközelebb abból is téglát csinálunk, ha hozzá kell nyúlni.
Bocs a kérdésért, de engem is foglalkoztat a téma.
Az érdekelne, hogy mi a kötőanyag a téglák között??
mester rakta
téglából rakott alapot
Erdekes, nekem a mester azt mondta, hogy a teglat ugy 8 ev mulva dobni kelle az egeszet, a cserepet meg ujrarrakni. Az ujrarakas az 800ft/csempe (kb 130 csempesek) a tegla meg 120ft/tegla es kell gy 5-600db
Cserep 96 000ft itt cserepet nem kel venni, csak a belescserepet, samottot...itt tegla 72 000ft + samott
Allitolag a teglakalyhaba 3 naponta kell befuteni, de kerdes, hogy elbirja-e a fodem a nagy sulyt...A vegen mit csinaltattatok???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!