Mekkora méretű radiátor szükséges egy 50lég3m-es szoba ideális felfűtéséhez?
Kb. 4-5 kW fűtési teljesítmény kell ekkora helységhez. Ha ketté osztod akkor veszel 2 darab 2,5kw teljesítményű radiátor. A teljesítményeket 90/70 C fokra adják meg. A gyártói honlapokon ezek után csak ki kell választanod, hogy fizikailag melyiket tudod akarod betenni. Ha határ eset a teljesítmény akkor illik eggyel nagyobbat választani. pl. 2 db 2,7kW.
Ha alacsonyabb hőfokon akarod használni akkor ahhoz a hőfokhoz keress megfelelő teljesítményű és méretű radiátort. Különben az életben nem fűt fel, csak kínlódsz vele.
"50lég3m-es"
Lőrincze Lajos csókoltat!
Szerintem inkább 3,5-4 kW, hacsak nem extra rossz a szigetelésed.
Én most raktam be egy 25 m3-es, a ház sarkán lévő, nagy ablakkal rendelkező helységbe egy 90/70 fokos hőlépcsőre 2 kW-ost és tökéletesen kifűti.
Persze ha van rá kereted a túlméretezés még mindig a kisebbik baj mint az alulméretezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!