Mennyibe kerül nagyjából egy helyiség kifestése?
Számold ki, hogy mennyi a fal felülete m2-ben. Minden festékre rá van írva, hogy mennyire elég és hány rétegben kell felvinni így már ki tudod következtetni, hogy melyik az olcsóbb. Ha színezni szeretnéd akkor meg kell venned a fehér diszperziós festéket + színezőt. Vannak előre kevert falfestékek is. Én évek óta a Poli Farbe Platinum festékeket használom, mert egy rétegben is nagyon jól takar, szép színei vannak, könnyű vele dolgozni és árban is nagyon kedvezőek, nem beszélve arról, hogy 20-50-100 m2 kiszerelésben is kapható, tehát nem kell megvenni a nagy vödröt, ha csak kisebb helyiséget akarsz festeni. Olcsóbb és kiadósabb, mint a Héra.
Praktikerben és Baumaxban olcsón lehet venni ecseteket és hengereket, ezekbe nem érdemes a nagyon drágát megvenni.
Egy jótanács a végére: amatőr festőként javaslom, hogy ha a mennyezetet és a falakat különböző színűre szeretnéd festeni, akkor vegyél egy tekercs bordűrt, mert ha nem vagy gyakorlott vagy nem jó a kézügyességed, akkor nagyon nehéz szépen, egyenes vonallal elválasztani a két színt. Én ilyenkor bordűrrel szoktam elfedni a hibákat.(leárazva vannak 5-600 forintért )A végeredmény viszont tényleg profi módon néz ki.
Teljesen egyet értek az előttem szólóval! Ha pedig magad csinálnád a festés, úgy mégtöbbet spórolhatsz, kvázi akkor csak az alapanyagot kell megvenned + hengert, ecsetet, de a munkadíjat megspórolhatod.
Van egy festőember, aki segítséget adhat, ha magad vágsz bele. A youtubon vannak kisfilmjei, onnan el lehet lesni a technikákat stb.: http://www.youtube.com/watch?v=f5KcBXGTBr4
Hány négyzetméter?? Ez se utolsó szempont.
Nekem 1 hete lett kifestve szobám. 16 négyzetméter (de ebből leesik ugye az ablak 2,10méter és ajtó)..és 6 litert vettem..és 5liter fogyott el,meg az 1 literből egy kicsi...
Én Duluxot vettem és úgy kevertettem ki a színt..ez volt 13.000 Ft. És a Dulux elég jó...ennél csak kevesebb lehet akkor. Persze nagyságtól függ.
Hát jah sajnos ilyen árak vannak...:/
De az ilyen színezőseknél készülj fel rá, hogy nem biztos, hogy olyan lesz a szín,mint ahogy elképzelted!:/
Unokatesóm élénk kiwi zöld falat akart..és ilyen festéket vett..és olyan lett,mint a kórházakba az a zöld fal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!