Mennyi anyag kell egy 4x5m-es helyiség festéséhez?
Számold ki, hány nm-t festesz. Ugye minden falra magasság*szélesség-ajtó/ablak.
Nézd meg a boltban, hány rétegben kell festeni a kiválasztott festékkel. És hogy hány liter hány nm-re elég. Rá van írva a dobozára, de ha nem találod, akkor kérdezd meg az eladót. Egyébként mi kb. ekkora szobát festettünk tizenvalahány liter obis festékkel ki, három rétegben.
Az, hogy összekeverik-e, bolttól függ.
Az árak is, na meg persze attól is, hogy milyen minőségű festéket és szerszámokat veszel.
Ha lakásban laksz és nem festesz rendszeresen, akkor a hengert lehet egyszerűbb lenne bérelni, de nem biztos, attól függ, mennyibe kerül.
Ha nem keverik össze, akkor kell még egy keverőpálca, de ez bármi lehet, mi pl. felhoztunk a parkból egy faágat és lehántottuk a kérgét.
Ami még jó ha van, az némi rongy, pl. a gázcsövek betekerésére, valamint széles barna ragasztószalag. Ezzel le lehet ragasztani a konnektorokat, kapcsolókat. Valamint a takarófóliát is érdemes a szegőléchez odaragasztani, így biztosan nem fog mögé becsöpögni a festék.
Kb 7,5 kg diszperzit kell hozzá, ha csak egyszer akarod lekenni. Én tavaly festettem ki a szobám 5x5-ös, 260cm belmagassággal, pont ennyit használtam el rá. Duluxot festettem, amit nem kell kétszer kenni. 1db 5 literes vödör ára kb 6-7 ezer Ft. Egy festőhenger pedig kerül 1000 Ft-ba. + takarófólia, még 8-900 Ft. És egy egész napodat legalább rá kell szánd :)
Jó munkát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!