Teljes bútorozás? Mennyibe kerülhet?
Sokba. A felújítás nagyon drága, festés ha magatok csináljátok, akkor kijön 10-15 ezerből, de a burkolásokra (csempe, padló) minimum négyzetméterenként 2 ezret kell számolni. Sőt valószínűleg kell burkolót hívni, ő is el fog kérni egy rakás pénzt.
Ha vezetékeket, csöveket kell cserélni, az már százezrekre rúghat. Mi is a nagymama lakását örököltük meg hasonló paraméterekkel, a fürdő a leggázabb, volt már csőtörésünk is, mondta a szerelő, hogy ott olyan régi vízcsövek vannak, hogy bármelyik pillanatban eldurranhatnak. Kalkuláltam, 3 nm a fürdő, a teljes felújítása kb. 200 ezerből jönne ki (vezetékek, szaniterek cseréje, plusz burkolás). Ebből csak a szerelő elviszi a felét!!
Ha ablakot kell cserélni, az megint húzós, egy átlagos ablak 60 ezer körül van, plusz ugye a munkások díja, amíg berakják.
Ha elektromos vezetékeket kell cserélni, az megint egy kemény kör: régen sokszor belefalazták a vezetéket a falba, annak a kicseréléséhez vésni kell.
Ez így összesen már szerintem millió körüli tétel.
Berendezés: szerintem csak akkor fogj hozzá, ha maga a lakás már jó állapotban van. Itt sok mindentől függ, mennyibe kerül, én eddig kevesebb mint százezret költöttem a lakásra, csak azt cseréltük, amit muszáj, és mindent igyekeztünk olcsón megvenni.
én 2 éve újítottam fel egy ennél kicsivel nagyobb lakást.
amondó vagyok, hogy legalább 1 millát szedj össze rá, hogy igényesen fel tudd újítani.
burkolatok cseréje, festés, mázolás, netán új konyhabútor.
én szerencsére örököltem egy szép, ízléses szobabútort, és a lánykori szobámból is hoztam el halom apróbb bútort, az ágyamat.
a bútor egyébként részletkérdés, azt apránként is össze tudod szedni. a lényeg az ágy :D
a legfontosabb, hogy olyan állapotba hozd a lakást, hogy normális tudj használni minden helyiséget.
Nagyon sokba kerül. Mi 50m2-es lakást újítottunk fel tavaly.
De teljesen, mindent cseréltünk, vettünk új bútorokat is, és kb 4,5 millióba volt a vége.
Konvektorok voltak, cirkóra cseréltük, kéményt béleltettünk. 6 db beltéri ajtó + 1 biztonsági bejárati. 4 db ablak csere, konyha és fürdő teljesen felújítva, teljes víz villany gáz, parketta csiszolás,engedélyek stb.
Persze ebben benn volt az új konyhabútor, és a konyhagépek, ami így egyben majdnem 1 millió volt (sütő, hűtő, főzőlap, mosogatógép, elszívó)
Mi bútorokat az ikeából vettünk, ott tudsz nézelődni. Teljesen megvagyunk elégedve vele.
Húha..hát elég sokba fog kerülni. Főleg egy teljes felújítás. A berenezés sem olcsó, de az kevésbé fogja megtépázni a pénztárcádat.
Sajnos felújítással kapcsolatban nem tudok sokat mondani, mert mi építkeztünk, de anyumék anno 3 éve újították a lakásukat. Ők amit csináltattak: ablakok cseréje, járólapozás, csempézés, teljes festés( amibe nem csak festés volt, hanem leszedték a tapétát, és egyengetni kellett utána falat valamilyen hálókkal) felső- alsó szegőlécek, parkettázás...Így került az egész kb 1 millába.
Mi a házunkat rendeztük be a férjemmel.. Ami nagyon drága volt, az a konyhabútor. (400 ezer) A többit megoldottuk vateráról, és egyéb leárazásokkal. Elég sok mindent kell megvenned.
A bútoroktól kezdve a háztartási gépeken át, az egyéb kiegészítőkig. (mosógép, hűtó, gáztűzhely, edények, főzéshez-evéshez szükséges eszközök) Szóval, a végén össze fog jönni egy szép kis összeg, még akkor is, ha oróbálsz mindenből a lehető legolcsóbbat vásárolni..
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!