Hogyan tudnánk kicsit modernebbé tenni, felújítani régi ajtóinkat?
ANTIKOLÁS (én is itt kaptam hozzá részletes leírást:))
Ha van az ajtókon hiba, azt ki kell glettelni. A régebbi festéket le kell szedni. Lecsiszolni, vagy kromofággal lemaratni. Utána rákensz egy alapozóréteg festéket. Többféleképpen lehet csinálni:
1; Alulra kenni egy fehér alapot, ezt megvárni, míg megszárad. Száradás után átkenni az egész felületet viasszal. Utána rákenni egy másik réteg festéket, ez barna szokott lenni. A viasz miatt a 2. réteg nem tapad meg rendesen, és szépen vissza lehet majd szedni. Ha megszárad, akkor csiszolópapírral összecsiszolod a felületet, úgy, hogy az alsó fehér átüssön a felső fedőrétegen. Utolsó lépésként kensz rá repesztőlakkot. Ez úgy néz ki, hogy ez a réteg száradás után megrepedezik, és olyan, mintha sok száz éves lenne. Ez nem a legolcsóbb, úgyhogy csinálhatod sima lazúrral is, az utolsó lépést.
2; Lehet úgy is csinálni, hogy az ajtókat átcsiszolod (nem baj, sőt jó, ha a mélyedésekben ott marad a sötétebb festék), és csak lazúrt kensz rá. Ekkor csak egy természetes faszínt kapsz, amelyen átlátszik a fa erezete, ill. a mélyedésekben megtapadt régi festék.
Mi az utóbbit próbáltuk már ki két éjjeli szekrényen, nagyon mutatósak lettek! Ezt ajánlom, ha még nem vagytok gyakorlottak ezen a téren. Plusz a 1. kötöttebb, figyelembe kell venni a lakás berendezését is, illik-e hozzá ez a stílus.
Az 1-es variációt még csak tévében láttam (Deco-s műsorban), nyáron egy komódon próbáljuk meg.
Remélem, tudtam segíteni!
új ajtos ajánlos vagyok!!!
a fa glettkor azért nem jó ha faszinüre akarod festeni mert ugye minden ajtonak van hibája ha nagyobb a hiba mélyedést megcsinálod és azt fested be akkor az fehér szinü lesz mert a faglett az olyan fehéres sárgás szinü. nemlátszik a fának az erezete és látszik a fehér szin!!!deha nincssokhibája akkor meglehet csinálni kikell probálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!