Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » 120 forintos égőm helyett...

120 forintos égőm helyett vegyek 72oo-ért ledes égőt a kislámpámba?

Figyelt kérdés
[link]
2011. jan. 31. 12:57
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Allitolag 25 evig jo. A 120 forintosbol tiz ev kerul evi egy egovel szamolva 1200,husz ev 2400 forintba.Tehat az ara alapjan nem eri meg. Kinek eri meg? Miert eri meg ?
2011. jan. 31. 13:02
 2/11 anonim ***** válasza:
Akkor éri meg, ha sokat használod. Ugyanis töredékét fogyasztja, mint a sima égő. Különben ez nagyon drága, ennél sokkal olcsóbban is lehet szerezni, ha jobban körülnézel a neten.
2011. jan. 31. 13:13
 3/11 A kérdező kommentje:
felek,hogy nem fog tetszeni a fenye szine,amikor becsavarom majd otthon. eddig mindig csak csunya fenyueket lattam masok lakasaiban. nekem az lenne az elsodleges,hogy hangulatos fenye legyen,mint a normal izzonak. ezek a draga izzok mar hangulatosak is amellet ,hogy keveset fogyasztanak?
2011. jan. 31. 13:17
 4/11 anonim ***** válasza:

Ez jóval olcsóbb, bár a fényereje szerintem elég kicsi (ha csak hangulatvilágításhoz kell, ahhoz jó lehet):

[link]

Az 1,5W az nagyon jó szerintem. Nálunk a gyerekszobában az éjjeli-fény izzója 7W-os! Ha lecserélnénk például egy 1,5W-os ledesre, napi 8 órával számolva ez kb 8x(7-1,5)x365 = 16060W megtakarítást jelentene évente! Jó, hogy ezt kiszámoltam, lehet, hogy veszek is majd egy ledes éjjeli-fényt...

2011. jan. 31. 13:34
 5/11 anonim ***** válasza:
Praktikerben, Obiban van 1200 körül is LED izzó, de néha a LIDL-ben is árulnak. Színe meg különböző, van hideg fehér, meleg fehér... Csomagoláson láthatod, hogy milyen.
2011. jan. 31. 13:38
 6/11 anonim ***** válasza:

Válassz meleg fényűt. Valamint olyan helyen vegyél, vagy legalábbis olyan helyen hozd meg a döntést, ahol lehetőséged van kipróbálni.

Egyébként nekem minden lámpámban ledes izzók vannak, és egyáltalán nem volt nehéz megszokni :)

2011. jan. 31. 13:57
 7/11 Kokas Lajos ***** válasza:

Nagy dilemmát feszeget a kérdésed!! A ledes izzók hideg fénye, csak fényerő előállítására használja fel az energiát a hagyományos izzókkal szemben. sokkal tartósabb, energia takarékosabb, de...

A spórolásról, az energia takarékosságról, a környezet védelméről soha ne a gyártók és a kereskedők véleményét halgassd meg kizárólag. Én is túlzottnak tartom a 7200.- forintos árat, de biztos, hogy aránytalan különbségek vannak a hagyományos izzók árához képest. Az előállításukhoz szükséges ráfordítás, közel nem indokolná ezt a különbözetet. Az árképzés az energia szektor lobbozásának az áldozata. Sajnos így a környezetvédelmi hatása és az energia megtakarítás is kamu. Sok olyan sláger termék van a piacon, amit ezekkel a divatos jellemzőkkel próbálnak eladni, de közben a hagyományos, környezet károsító testvéreiknél, annyival drágább az áruk, hogy ha valaki veszi a fáradtságot és kiszámítja azt, hogy mennyi környezeti kárt okoz a különbözet előteremtése, akkor kiderül, hogy ha 7200.-Ft-ot kell előállítanunk, akkor sokkal több környezetszennyezést vagyunk kénytelenek elkövetni, mint az amit az olcsóbb hagyományos termék használatával "elkövetünk"!!!!

2011. jan. 31. 14:53
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem vegyél sima energiatakarékost! Nem hagyományos és enm is ledes- kompromisszum!
2011. jan. 31. 15:17
 9/11 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat.
2011. febr. 1. 09:41
 10/11 anonim ***** válasza:

Sziasztok, osztom az utolsó véleményét, egyébként mi is vettünk ledes izzót, 1 HÓNAPIG TARTOTT !!!

Ezt a csavart izzót vettük kisméretű lámpánkba, pár vattos és szép meleg a színe :)

2011. febr. 2. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!