120 forintos égőm helyett vegyek 72oo-ért ledes égőt a kislámpámba?
Ez jóval olcsóbb, bár a fényereje szerintem elég kicsi (ha csak hangulatvilágításhoz kell, ahhoz jó lehet):
Az 1,5W az nagyon jó szerintem. Nálunk a gyerekszobában az éjjeli-fény izzója 7W-os! Ha lecserélnénk például egy 1,5W-os ledesre, napi 8 órával számolva ez kb 8x(7-1,5)x365 = 16060W megtakarítást jelentene évente! Jó, hogy ezt kiszámoltam, lehet, hogy veszek is majd egy ledes éjjeli-fényt...
Válassz meleg fényűt. Valamint olyan helyen vegyél, vagy legalábbis olyan helyen hozd meg a döntést, ahol lehetőséged van kipróbálni.
Egyébként nekem minden lámpámban ledes izzók vannak, és egyáltalán nem volt nehéz megszokni :)
Nagy dilemmát feszeget a kérdésed!! A ledes izzók hideg fénye, csak fényerő előállítására használja fel az energiát a hagyományos izzókkal szemben. sokkal tartósabb, energia takarékosabb, de...
A spórolásról, az energia takarékosságról, a környezet védelméről soha ne a gyártók és a kereskedők véleményét halgassd meg kizárólag. Én is túlzottnak tartom a 7200.- forintos árat, de biztos, hogy aránytalan különbségek vannak a hagyományos izzók árához képest. Az előállításukhoz szükséges ráfordítás, közel nem indokolná ezt a különbözetet. Az árképzés az energia szektor lobbozásának az áldozata. Sajnos így a környezetvédelmi hatása és az energia megtakarítás is kamu. Sok olyan sláger termék van a piacon, amit ezekkel a divatos jellemzőkkel próbálnak eladni, de közben a hagyományos, környezet károsító testvéreiknél, annyival drágább az áruk, hogy ha valaki veszi a fáradtságot és kiszámítja azt, hogy mennyi környezeti kárt okoz a különbözet előteremtése, akkor kiderül, hogy ha 7200.-Ft-ot kell előállítanunk, akkor sokkal több környezetszennyezést vagyunk kénytelenek elkövetni, mint az amit az olcsóbb hagyományos termék használatával "elkövetünk"!!!!
Sziasztok, osztom az utolsó véleményét, egyébként mi is vettünk ledes izzót, 1 HÓNAPIG TARTOTT !!!
Ezt a csavart izzót vettük kisméretű lámpánkba, pár vattos és szép meleg a színe :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!