Szeretném egy kicsit újjá tenni a szüleim bútorait meglepetésként szóval igazából csak egy délutánom van rá. Hogy lehet fel újitani szerintetek?
Egy délután alatt ezt nem lehet megcsinálni. Le kéne csiszolni őket, aztán lefesteni vagy lakkozni. Elképzelhető, hogy két réteg is kell rájuk. Eleve a csiszolás elvesz egy délutánt, főleg ha több, cirádás bútorról van szó. Aztán a festés sem két perc, a száradás meg pláne.
Szerintem inkább várd meg, amíg elutaznak több napra. Festékboltban pedig kérj az eladótól segítséget, ő tudja, milyen fajta festék lesz ugyanolyan.
De az is lehet, hogy a szüleid unják már a kéket és jobban örülnének, ha mondjuk fehérre festenéd a bútorokat, ezt próbáld meg kiszedni belőlük.
Átmehetsz, csak valószínűleg ronda lesz.
Ha örömet akarsz nekik okozni, akkor mindenképp csiszolni kéne.
Mi már próbálkoztunk hasonlóval, és ha rám hallgatsz: ne kezdj hozzá egyedül, csak ha van olyan segítséged, aki tudja, mit csinál.
Már eleve a csiszolást el lehet rontani, akár kézzel, akár géppel csinálod, a festésről nem beszélve. Ha nem elég egyenletes, túl sok rétegben kened át, akkor nagyon csúnya lesz.
Lehet egyébként kapni javítószetteket bútorokhoz (olyasmi, mint a filctoll), azzal át tudod festeni egy délután is. Ha mellé szépen lemosod, rendet raksz, szerintem annak is örülni fognak.
Biztos, hogy szeretnék, ha a szekrény fekete lenne?
Csak azért, mert én hülyét kapnék, ha valaki meglepetésből átalakítaná a bútorainkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!