Hol tudnék venni olyan "készüléket", ami megméri a páratartalmat?
Figyelt kérdés
a gyerkőc szobájába szeretnék(6hónapos),de nemtudom hogy száraz e,vagy nedves e ott a levegő,ezért szeretnék egy olyan valamit venni,ami "megmutatja"nekem....létezik ilyen?Ha igen,hol,kb mennyiért lehet venni?2011. jan. 6. 20:39
1/11 anonim válasza:
Tescos Millenium márkájú óra-hőmérséklet és páratartalom mérőnk van minden szobában. Komoly 1500 ft, a célnak tökéletesen megfelel.
2/11 anonim válasza:
nekünk a párásitóhoz van (avent), szerintem ha van a közeledben valaki akinek van kérd kölcsön, és mérd meg aztán vidd vissza! Ez a legegyszerűbb
3/11 A kérdező kommentje:
köszönöm.Hidegpárásitónk van,ahhoz nincs ilyen mérő.Közelünkbe senkinek nincs.Megnézem akkor a tescoba,hátha találok.
2011. jan. 6. 21:12
4/11 anonim válasza:
Szórj egy tálcára Chips-et és ha holnap este is ropogós marad akkor száraz alevegő. Ha nem lesz ropi akkor nedves. Nálunk 65-70%-os páratartalomnál egy nap elteltével már nem ropogós ha kinn marad a tálcán.
5/11 anonim válasza:
[link] Itt van egy, ez kifejezetten erre készítették de a leírás mindent elmond. Egyébként én a Media Markt-ban vettem, ott kb 20 féléből választhattam tudástól függően 1500Ft-tól 55000Ft-ig.
Laci
6/11 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek!
2011. jan. 7. 17:35
7/11 anonim válasza:
Keress rá a neten a készülék neve Hygrometer. Nekem egy kelet német gyártmányú van Fischer, nagyon megbízható, pontosan mér. Szerintem nem szabad tesco-s olcsót venni, mert nem mér pontosan és ezáltal félrevezet.
8/11 anonim válasza:
Egyébként a normál páratartalom 65-70. Remélem segítettem.
9/11 A kérdező kommentje:
köszönöm,igen:)Megfogom nézni!
2011. jan. 8. 15:28
10/11 anonim válasza:
Kedves carpediem71!
Nem tudom pontosan miből gondolod, hogy a 65-70% a normál páratartalom...esetleg növénynevelő házban, netán fürdőszobában, konyhában (az utóbbi kettőben sem ideális de előfordulhat a nagyobb "páratermelés" miatt) ugyanis 40-60% között található az emberi szervezet számára optimális páratartalom a magyarországi környezeti viszonyok közt. 40 alatt száraz 60 fölött pedig nedvesnek minősül! Természetesen gyerekszobában inkább 60 közelében legyen mint 40 körül.
Laci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!