ADAX fűtőpanele (elektromos radiátor) van valakinek? Ha igen, milyen tapasztalatai vannak vele?
Értem amit irsz! De pont, hogy mert termosztát van rajta, nem fűt, nem tekeri az órát egyfolytában. Ja amúgy 50nm a lakás, a nagyszobába gázkonvektor van, de még nem kapcsoltam be. A fürdőt és előszobát sem fűtöm. Tehát a 2 fűtötest fűti az 50 nm. illetve éjszaka 1 fűtőtest.
Hétvégén élesbe fog menni mindkettő, mert egész nap otthon vagyunk. Hétfőn, ha nem felejtem el, megírom a tapasztalatomat.
jaj a másik!
Konvektorral fütöttem idáig, mint irtam az én szobámba is az van. Tavaly télen enyhe telünk volt, igy alig használtam, a konyhába a villany ment.
Tavaly előtti tél betett, havi 8500 gázt fizettem, az éves elszámolásnál tavaly nyáron kijött még 42ezer :D Pedig csak gáztüzhely és 2 konvektor volt :D Es ugyanugy nem voltunk otthon egesz nap. Utálom a konvektort, szar a levegő tőle, kattog, és semmi komfortérzete nincs. A villanyszámlám akkor 7500 volt havonta. Éves szinten: 234 ezer volt a kettő! Most ha a gázt kiváltom és ugyanennyi lesz a villanyom, sem bánom, mert valóban olyan "radiátoros" kellemes hőérzete van :)
Most, hogy be akartam a gyerekszobába kapcsolni a konvektort és nem tudtam, hivtam szerelőt, mondta kuka! Egy uj konvektor 60-80 ezer. Ha cirkot akarnék milla. Igy választanom kellett. Mindenképp praktikusat kényelmeset, tisztát akartam. Azt tudjuk, hogy a gázt higitják. Amikor főzök, állandoan piros a láng, évek óta. Ezt is figyelembe vettem. Szóval átrágtam rendesen és ezért is döntöttem a norvég villany fűtőtest mellett! Jövőre az én szobámba is lesz és az előszobába is.
Rendben van, de a régi hősugárzódból egy 3eFt-os termosztáttal egy pontosan olyan funkcionalitású fűtőtestet lehet(ett volna) csinálni, mint a mostani paneled.
(Megmondom őszintén, van létjogosultsága az ADAXnak, de mérges vagyok az értékesítőikre, amikor túllihegik, és energiatakarékosnak állítják be azt, ami nem az.)
Amúgy igaz, a konvektor ritka rossz hatásfokkal dolgozik, a villanyfűtés meg 100%-kal. Szóval nálad nyilván nem érvényes a cirka négyszeres szorzó.. (Azóta az árak is változhattak, nem néztem...)
Amúgy a gázt nem higítják... ;)
Ja, ha nem használod a konvektort, szereld le, és sürgősen tömd be a lukat a falon! Ott szökik el sok meleg!!!
"Gazdaságos: a központi fűtésrendszer árának harmadáért kiváló minőséget kap, a fűtőszál nem izzik, ezért az izzószálas készülékekhez képest harmada a fogyasztása"
Na szóval az ilyen szövegért én konkrétan rács mögé dugnám a felelőst!! Persze, hgoy harmada a fogyasztása, de azt nem írja, hogy csak harmad annyi meleget ad!!! Grrrr!
Jövőhéten jön a szerelő és szereli le :)
Azt tudjuk, hogy adax alulrol kapott hideget melegiti fel és a fizika törvénye szerint a meleg felfelé száll. Nekem alulról rohadt meleg a padló. Nyáron kellemes és lehet mezitláb, de ilyenkor már a szőnyegeket is előveszem, pedig baromira utálom :D A gyerekszobát meg hétvégén rakom le a puzzleszőnyeggel :D nagyon jol szigetel, a legjobb :)
Igen változtak az árak. rezsicsökkentés volt :D :D
azt mondom, aki nincs egész nap otthon, jobban jár egy ilyen készülékkel, feltéve, ha nem 100nm-t kell befűtenie. Hamar csinál meleget és ha beállitja éjszakára 18ra, akkor az 18. A konvektor vagy ment vagy nem, de volt, hogy 18nal be sem kapcsolt, lement 16ra. Ha meg 1fokozattal feljebb tekertem, megdöglöttünk a melegbe :D
Ezt a fűtést nem a szöveg miatt választottam. Az adaxot meg azért mert ez most a legolcsóbb :D van szebb és biztos jobb, de rohadt drágák.
Megtortent a 24 oras teszteles!
15 oraba 22 fokra tekertem mndkettot. 9 oraba 18 fokra! Villanybojlerem van, az is hasznalva volt rendesen, hisz a hetvegen otthon voltunk a gyerekkel. Mostam is 3 adagot, mosogattam napi 4-szer, hajmosas, furdes, porszivoztam es egyeb elektronikai gepek hasznalata. Es nem sporoltam semmivel.
Konvektormat nem tekertem fel, nem volt ra szukseg. Napi 2 szelloztetes!
20kW a 24 ora alatt!
Na jól van, rosszabbra gondoltam, így elsőre úgy tűnik, a konvektoros fűtésnél alig drágább csak, ha belevesszük a kényelmi dolgokat, megérheti.
(A napokban volt átlag 7 fok, nálad bent átlag 20, 13 fokot kellett fűteni. Ez megy három hónapig, a három téli hónapban majd kint átlag 0 fok lesz, kell fűtened 20 fokot, kb. 1.5x ennyit. Most cirka 15kWh ment el a fűtésedre, akkor el fog menni 15×1.5=22.5kWh. Mindegyik kb. 3 hónapig, tehát az éves fűtésed cirka 3×30×(22.5+15)kWh, ami cirka 170ezer. Ez alig több, mint a gázos 144ezer. Persze majd egy év múlva pontosabbat tudunk, mint az elméleti számolgatás, de az már látszik kb., hogy nincs *nagyságrendi* különbség...)
Köszi a tapasztalatot!
Jelen időjárás mellett: heti 100 kW megy el. Reggel kb fél orára bekapcsolom, aztán ki. Du érünk haza 5 körül, szellőztetés mindkettő bekapcsolás. éjszakára mindkettőt lekapcsoltam.
Mátol viszont a konyhába éjjel-nappal mennie kell, mert elég hüvi van, és onnan hül a lakás. A szobába csak reggel egy kicsit és du 3-4 órát fog menni hétköznap, hétvégén adott, ha otthon vagyunk megy. Majd ezt a fogyasztást is leirom. A fürdőbe is be kell mostmár füteni a gyereknek, ha fürdik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!