Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Létezik lakásban / szobában...

Létezik lakásban / szobában használható légszűrős levegőkeringtető?

Figyelt kérdés

Nem levegő párásítót meg páramentesítőt keresek mert kb csak ezeket találok amikben valóban van filter de közben meg nem használhatók egész évben hiszen télen nem akarsz száraz levegőt amikor eleve hideg van és fűtenél, nyáron viszont nem akarsz párás fülledt meleg levegőt amikor a klíma eleve hűtene és szárítja a levegőt.

Lesz a közeljövőben pár hónapon belül hűtő klíma telepítve a lakásba addig is viszont vagy a mellé szeretnék egy levegőszűrőt akár a klímával együtt működve.

A cél ugyanaz lenne mint a gépkocsiban a pollenszűrő vagy kabinszűrő vagy ugye a motorban is a levegőszűrő, hogy a szállóport összegyűjtse és az ne rakodjon le egy-egy takarítás után 1-2 hónapon belül ismét a bútorok felületére.

A probléma, hogy azt sem tudom mit keresek. A leírás alapján mi ez amit keresek, hogy hívják, mi az ami nem szárít és nem párásít csak egyszerűen keringteti brutál mód a levegőt szűrőkön keresztül?

jan. 26. 06:22
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
ja és tudok a légtisztítokról de azok ilyen kis pici gagyi asztali cuccok, ennyi erővel többre megyek ha egy hatalmas motorkerékpár légszűrő pamacsot a ventillátor mögé kötözök.
jan. 26. 06:25
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Sokra nem mész vele, mert ugysem tudja a szoba levegőjét megszűrni, ahogy szeretnéd, pláne egy harmat ventillátorral, vagy a lakásodba fog fújni a szél.

Ez a passzív házakban megoldott, ahol szabályzott a légcsere, és szűrőn át cseréli a levegőt, a helyiségek egyes pontjain elszívás, máshol befújás van.

jan. 26. 06:56
 3/13 A kérdező kommentje:

De mi van akkor ha nekem ez a belvárosi ingatlan ez teljesen zárt, tehát van egy nagy szobaablak redőnnyel az már kb évek óta zárva, meg a bejárati ajtó felett van egy ablak szintén zárva. Tehát igazából itt majd ha lesz klíma, az nyílván kintről fújja be a levegőt egy szűrőn keresztül, egyébként meg addig vagy a mellett egy belső levegőkeringtetést szűrőn keresztül nem lehetne megvalósítani? A lakás maga kb 35-40nm, ebből a szoba kb 20-25nm és én ezt csak a szobában tervezem hiszen itt töltöm időm 90%-át.

A szobában akarom csak, hogy szűrt legyen a levegő, de nem akarok azért valami ipari szűrést ami építkezésen vagy műtőkben lenne, viszont ez a kis pár wattos asztali szrság semmit nem ér szerintem.

A port azért csak meg lehetne fogni itt bent nem?

jan. 26. 07:01
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

A klíma nem szív be semmit, a belső levegő keringteti és hűti vagy fűti azt a radiátorain (hőcserélő) keresztül. Ezért kell kitisztítani, mert a por megtapad rajta, főleg a párakicsapódás is segíti ezt.

Kapni légszűrőket, de hatásosságukat megkérdőjelezem, mert nem képesek rendes cirkulációt kialakítani egy területen/helyiségen belül. Mondjuk egy kisebb helyiségben műkődhet, mint a wc, fürdő ott talán elindít egy légáramlást. Nemhiába nem használnak ilyesmit sehol és senki.

[link]

jan. 26. 07:15
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Oxigén is kellene, ezért nem úszod meg a külső levegő beengedést.
jan. 26. 08:07
 6/13 A kérdező kommentje:

Na mindegy beizzítottam a Whirlpool párátlanítót, az még pluszban fűt is valamennyit a kompresszor, jó lesz akkor ez levegő tisztításra, ebben is van szűrő, de ez is ugye csak 420W-os szóval vízgyűjtésre jó de nem hiszem, hogy nagyon sok levegőt mozgatna egy szobában.

Én olyanra gondoltam mint ami az akváriumban van víztisztító kb, hogy folyamatosan keringteti a vizet szűrőn keresztül.

Majd kiderül mennyire fogja a klíma gyűjteni a port, hátha az is megteszi levegőszűrőnek.

jan. 26. 08:29
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Ezek tudják azt amit ígérnek, van csak szűrésre való, és olyan is ami párásít és szűr. Lakás méretéhez különböző méretben vannak.

[link]

Nekem egy ilyen szűri a polleneket egy 75 m2-es laksban, mert megpusztulok májusban:

[link] termek/mck55w/

jan. 26. 08:58
 8/13 A kérdező kommentje:

Ha a pollent szűri az se feltétlen rossz mondjuk én nem vagyok allergiás semmire plusz Budapest belváros nincs nagyon erre növényzet, de ahogy mondtam nekem a lakás összesen nincs 75m2 és a lakás 3/4-e kb vagy legalább 1/3-a a szoba ami kb 20nm.

Most már mindenesetre megvárom előbb a klíma telepítést csak kell még hozzá a közgyűlés hozzájárulása, hátha a klímán a lecsapódó vízzel eltűnik a levegőből annyi por meg szennyeződés amit ezek az eszközök tudnának kiszedni.

Egyelőre szerintem a 420W-os párátlanítom is tud legalább fele annyit szűrni mint ezek a cuccok amiket küldtél, a 6l tartálya pedig nem fog egyhamar megtelni most télen vízzel.

Azért elmentem magamnak ezt a márkanevet, hátha későbbiekben mégis jól jön, elvégre a legolcsóbb változat is dupla akkora helységre van tervezve mint az én szobám.

A konyha/fürdő/wc/átjáró/előszoba helységeket szerintem felesleges lenne szűrni hiszen úgyis amikor ki-be járkálok a lakásba akkor a kinti levegő beáramlik oda, ellenben a szoba ajtó rendszerint csukva van.

jan. 26. 09:41
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

"A Daikin légtisztítók minimalizálják az asztma és allergia tüneteit azáltal, hogy eltávolítják a levegőből a port és polleneket."

"Hatékonyan semlegesíti a vírusokat, baktériumokat."

"Tiszta levegő a különböző légtisztítási technológiák együttesének köszönhetően (előszűrő, porszűrő, szagtalanító szűrő, elektrosztatikus HEPA filter, plazma ionizátor, Flash Streamer)"

A párátlanítók nem minden esetben tisztítják a levegőt, a klímában lévő szűrő nem sok mindenre jó. Egy lakáson bellül egy helyiséget szűrni semmi értelme, mert áramlik a levegő, ha nem a fütés, akkor majd a klíma vagy éppen a szellőztetés miatt. Az extra pedig, hogy a lélegzetvétellel is kavarod a levegőt.

Ami nekem van gép max 56w-t fogyaszt, de alapvetően alapjáraton ketyereg 7 w-os fogyasztással. És még is nagyon jól működik.

jan. 26. 10:05
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálam faragott asztalt üveglap védi, valamint pár üvegpolc is van.

Beköltözés után ezeken sokáig meglátszott a por.

Gyakori porszívózással -hepa szűrős-, valamint a szellőző nyilások pollenszűrővel való takarásával -eredetileg szúnyogok ellen- érzékelhetően csökkent a lakásban a por. Jelenleg az üvegen nem látok por nyomokat.

jan. 26. 10:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!