Melyik fűtési módszer a legesztétikusabb?
Kíváncsi lennék hogy melyik fűtési forma "láthatatlan" ,és hogy melyik az amely legkevésbé káros az egészségre.
-Padló
-mennyezet
-fal fűtés
Ezekről tudok amik úgymond láthatatlanok.
ha olyan házban élnék, akkor tudnám értékelni a padlósat, mivel elég fázós a kis lábam :D
állítólag káros, mivel folyton lebegteti a port, és így könnyebb az allergiára az esély. ja, és ha valami gebasz van, akkor úgytom fel kell szedni a padlólapot, ami Q drága... de pl tök jó, hogy télen is leülhetsz a földre, nem fázol fel, hamarabb megszárad felmosás után.
most távhősben lakom, az a pár radiátor nem olyan borzasztó, és jól lehet rajta ruhát szárítani :D
Nálunk padlófűtés van. Nagyon jó amikor télen is meleg a padló:) A por az tényleg száll, és gyakran kell törölgetni is, mert mindenhol megül, és nem lehet parkettát rakni rá. De ezen kívül nagyon jó:)
A többiről nem tudok nyilatkozni:(
A mennyezet fűtése szerintem kétszintes háznál gazdaságos, hiszen 1. megspórolod a födém szigetelését, 2. az összes meleg hasznosul, ami nem lefelé, az fölfelé.
De alul tuti kell kiegészítő fűtés.
Számomra a legszimpatikusabb a falfűtés, esetleg a külső falaknál plusz fűtéssel kombinálva.
Ennek van az egyik változata, aminek nem tudom a nevét, de elsősorban középületekben jellemző, hogy egy kicsi radiátort lesüllyesztenek, és fölötte csak farács van - szerintem elég esztétikus, kicsit sem feltűnő, és hát sokkal könnyebb takarítani, javítani, mint a padlófűtést.
Most ahogy próbáltam guglival kitalálni a nevét, találtam még egyet, ami jól hangzik: szegélyfűtés, ahol a padló egy kicsit szélesebb szegőlécet kap - fémből, és mögötte megy a fűtéscső.
Aztán láthatatlan még jól kialakítva a hőcserélős módszer, ami a passzív házakban van és gyakorlatilag két jól elhelyezett szellőzőnyílás kell hozzá - ami pl. ha elé van tolva egy szekrény és a nyílás közvetlenül fölötte van, megint csak nem látszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!