Mit gondoltok a fűrészporos tapétáról, szerintetek szép jól néz ki vagy csúnya?
Nem szép, de semmi baj vele, és praktikus, 2-3 szor is újrafestheted.
Na most ha 10 évente kifestesz akkor az 20-30 évnyi használatot jelent.
Fűrészporos tapétánál a sok festékrétegtől "eltünnek" rajta a fűrészporszemcsék, ezért nem javasolt túl sokkszor átfesteni.
Bejárati ajtóm cseréjénél, egy darabon volt cserélve,majd átvestve az előszoba, és nagyon látszik a különbség.
Szerintem amúgy nincs vele baj, nekem szinte mindenhol ez van, és persze lefestve. Durva szemcséset érdemes venni, az többször festhető.
#2 Ha a sima falat akarod átfesteni, akkor le kell kaparni az előző festék réteget, mert ha nem teszed akkor az új réteg lehúzza a falróla régi festéket foltokban.
Ezért praktikus a fürészporos tapéta
Semmi szép nincs rajta.
Kb ugyanannyi munka, mint felrakni egy rendes tapétát, ami szép és nem kell külön lefesteni.
A legnagyobb baj vele viszont az, hogy a kis rücskökön megáll a por.
Ha rendesen takarítod lejön róla a festék, ha úgyhagyod, akkor meg tiszta por a fal.
A fűrészporos tapétáról az a véleményem, hogy attól függően, hogyan használják, lehet szép és praktikus, de akár elavult hatást is kelthet. Az előnye, hogy nagyon tartós, jól bírja az időt, és ha például a fal nem tökéletes, remekül el tudja fedni a kisebb hibákat. Ráadásul, ha megunod a színét, egyszerűen átfestheted, így mindig tudsz rajta frissíteni.
Viszont vannak olyanok, akik szerint kicsit "régi sulis" a megjelenése, mert sokan a 80-as, 90-es évekkel azonosítják. Ha modern otthont szeretnél, akkor lehet, hogy mást választanék, de ha ügyesen fested le, például matt színekkel vagy valamilyen trendi árnyalattal, akkor szerintem kifejezetten jól nézhet ki.
Személy szerint úgy gondolom, hogy ha a helyiség stílusához passzol, egy jó minőségű fűrészporos tapéta még most is szuper megoldás lehet. Az a lényeg, hogy kreatívan használd, és olyan színekkel vagy dekorációval kombináld, ami modernné teszi. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!