Amerikai konyhás nappali esetén valóban az egész házbank terjeng a ételszag ha főzöl?
Nem, csak akkor, ha nincs rendes páraelszívó, meg nem szellőztetnek.
Sok ismerősnek, rokonnak van (nálunk nem lehetett megoldani), ételszag sehol sincs
Nem kell ahhoz amerikai konyhásnak lennie, hogy az egész házban érezd a főzés szagát.
Nekem nem ilyen, és hiába van kivezetett kürtős szagelszívóm, az ablakon a zárat is meg szokom engedni,hogy legyen levegőutánpótlás,mégis ha olajban sütök, azt érezni mindenhol, még az emeleten is.
Amerikai konyhásnál inkább az a baj, hogy a konyhai csörömpöléssel zavarod a családot a TV nézésben.
Valóban így van, de szerintem ha az ember süt egy adag rántott húst, azt minden házban lehet mindenhol érezni kb. Ha valami lightosabbat főz az ember, azzal általában elboldogul az elszívó, minden másra meg ott van a kereszthuzat főzés után. Részemről abszolút nem zavaró a kajaszag az amerikai konyhánk miatt, bár tény, hogy lassan 10 éve amerikai konyhával élünk és megtanultuk használni. Pl. melyik ablakot érdemes kinyitni, hogy az elszívó "áthúzza" a friss levegőt a házon. Mellette pedig mi nagyon kevés olajban sült cuccot eszünk (a paníros dolgokat is inkább sütőben sütjük, a halakat kint grillezzük), ha mégis valami tipikusan büdit ennénk, mondjuk lángost, vagy nem tudom, akkor azt a teraszon szoktam megsütni indukciós lapon, vagy a gázgrill "főzőlapján", így csak a kész kaja jön be (vagy éppen ha jó idő van, kint is esszük meg). Valaki ettől totál kiborulna, nekem meg néha tök jó feeling kint a magam csendességében megcsinálni a friss levegőn a kaját.
Abban egyetértek, hogy a nappaliban tevékenykedőknek zavaró lehet az elszívó zúgás, csörömpölés, cserébe viszont én sem vagyok alapesetben "kizárva" a családból fél hétvégére, amíg csinálom az ebédet/vacsorát. Mindennek megvan a maga előnye és hátránya.
Az egész házban nyilván nem, csak azokban a helyiségekben, amik egy légtérben vannak a konyhával, azokban terjengHET, de nem biztos!
Laktunk ilyen lakásban, ahol előszoba-nappali-konyha egy légtérben voltak, és semmi gond. Elszívó nem volt ugyan, viszont rendszeresen szellőztettünk, ahogy azt amúgyis illik, naponta pár órára nyitva volt bukóra a konyha és nappali ablaka is, semmit nem lehetett érezni!
Egy gazdag ismerősünk sosem lakott ilyen lakásban, de amikor meglátta, egyből pesszimistán mondta: “beveszik a bútorok az ételszagot!” - ami tapasztalatunkból szintén nem volt igaz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!