Kertes házhoz milyen bejárati ajtót érdemes venni?
Csábító a hiperszuper biztonsági ajtó, de valahogy úgy érzem, hogy az csak lakásokhoz való.
A kertes háznál van teraszajtó is, illetve rengeteg ablak, amit be lehet törni, ha valaki be akarna jönni. Érdemes csak a legegyszerűbb ajtót választani és inkább kamerákat, riasztót telepíteni? Vagy van létjogosultsága a biztonsági ajtónak kertes háznál is?
Köszönöm!
Létjogosultsága biztos hogy van, ugyanakkor igaz az is amit mondasz. Vagyis ha az ablak a leggyengébb pont, akkor vélhetően ott történhet behatolás. Persze rakhatsz vasrácsot az ablakra, és akkor már lehet hogy az ajtó lesz a gyengébb pont.
De kíváncsi vagyok én is a válaszokra, ki mit mond. Nekem is kell majd bejárati ajtó, de azt mondják ami tényleg biztonsági az 500-600 ezer Ft legalább. Ilyenkor elgondolkozik azért az ember hogy csinál maga inkább ajtót zártszelvényből meg vaslemezből mert az nem megy soha tönkre és ha befelé nyílik, be van vasalva a falba, akkor kb. csak flexszel lehet szétvágni.
Akkus orrfűrész, akkus fúró, akkus kézi körfűrész a megfelelő lapokkal és fúrószárakkal minden ajtót pillanatok alatt átvág. Gépekből a lidlis is megteszi, amit ráteszel az a lényeg. Vidéken egy ilyen zaj fel sem tűnik.
Viszont nem a bejárati ajtókon mennek be, hanem a nem látszó belső udvar felöli ablakokon. A terasz ajtót majd utólag nyitják ki, azért mert túl nehéz, és egyszerűbb az ablakot kinyitni. Ha pedig bukón hagyod kb 30 mp alatt kinyitják.
A riasztó csak akkor ér valamit, ha van örző-védő céggel szerződésed, ha nincs csak a szomszédokat idegeled, és senkit sem fog érdekelni, mint a visító autók esete.
A kamera elrettentő lehet, de a legtöbb kamera sötétben felismerhetetlen arcokat eredményez és egy símaszk csodákra képes. Itt pedig neked kell észre venni a telefonod értesítését.
Egy őrző védő kutya szintén nem állít meg senkit pl német juhász, rottweiler stb. Ha szerencséd van csak elaltatják őket, és másnap kutya bajuk lesz, ha nincs szerencséd nem biztos hogy túlélik. Inkább nem is írok lehetőségeket...
Így alapvetően ahova be akarnak törni, be is fognak!
Ettől függetlenül én a színes nagy felbontású kamerákat fogom telepíteni, a 4 kamerás rendszer kb 350000 anyag költségű. Ezek ránézésre is elrettentőek, főleg, ha a szomszédok is ezzel egyenértéküeket raknak fel. Az utcánkban mindenki bekamerázta már az előtte lévő útszakaszt is. Így össze adva viszont nagyon hatásos, teljesen megszűntek a nézelődő járművek, amikre a falu csopikban hívják fel folyton a figyelmet.
Én is azt gondolom, ahova nagyon be akarnak menni, oda be fognak menni.
Tökmindegy, milyen a bejárati ajtó. Ha nem ott, akkor máshol.
Viszont szerintem kezdenek elmúlni azok az idők, amikor be-be törnek házakba. Nem a 80-as években vagyunk. Forintokért be lehet kameráztatni lassan bármit, meg riasztókat telepíteni. Én szerintem ez a betörés annyira nem nagy biznisz mint régen volt.
Most tök őszintén mondom. Hozzám betörnének... Kb 40 ezer forint készpénzt tartok itthon. Legnagyobb vagyontárgy ami könnyen mozdítható az kb a PS5.
Ha neked vannak otthon festményeid, milliós órák, ékszerek, fegyver, nagy mennyiségű készpénz, arany, akkor azt mondom indokolt egy combosabb ajtó.
De ha úgy vagy, mint az emberek 99%-a, hogy gyakorlatilag nem tartasz otthon betörésre érdemes dolgot, akkor hót felesleges. Általában egy ház külseje és a tulajdonos életszínvonala is tükrözi, hogy érdemes-e betörni, vagy nem. Ezt előre kinézik, hogy feltételezhetően van-e bennt nagyobb értékű vagyontárgy, vagy nem.
Minden sértődés nélkül, ha egy tökátlag családi házban lakik valaki, ház előtt egy másfél milliós 15 éves Passattal, én annyira nem aggódnék. Oda szerintem nem kell több százezerért biztonsági ajtó. Nem ez lesz a vonzó a betörőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!