Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Van olyan szobamérleg ami...

Van olyan szobamérleg ami árammal működik?

Figyelt kérdés
aug. 21. 13:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Manapság már minden szobamérleg árammal, elemmel működik. 40 éve voltak olyan szobamérlegek amik még mechanikusak voltak.
aug. 21. 13:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Elektromos áramra gondoltam, nem elemre...
aug. 21. 13:07
 3/9 anonim ***** válasza:
Az elem is áramot termel, de mindegy is... a konnektorba akarod bedugni a mérleget ha jól értem? Miért?
aug. 21. 13:31
 4/9 A kérdező kommentje:
igen, abba
aug. 21. 13:32
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs, soha nem is hallottam ilyenről.
aug. 21. 14:33
 6/9 anonim ***** válasza:

Nincs értelme olyant csinálni. Pont a mobilitása szűnne meg. Ráadásul annyira keveset fogyaszt hogy 1-2 pici gombelemmel nagyon sokáig működik.

A komolyabb, drága, ipari mérlegek működnek hálózatról.

aug. 21. 19:32
 7/9 mindentudó99 ***** válasza:
Lehet hogy valami magyteljesítményű kell ami 150 kiló felett is mér. Vegyél egy mázsát.
aug. 21. 20:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem valószínű hogy lenne.
aug. 22. 08:35
 9/9 anonim ***** válasza:

Van, bár egyedileg kell gyártatni és minden paraméterét tudni kell előre. Ezek a kisipari analitikai mérlegek. Általában 300 kg a max méréshatára és ezredmilligramm pontosságig mér. Mivel egyedi gyártás, így pár millió lehet az ára, de ezt nem tudnám pontosan megmondani. Nem túl gyakoriak, mivel az automatizált sorokon inkább érzékelősorokkal mérnek, amúgy meg sima tárával.

Klasszikus értelemben vett szobamérleg vagy rugós-mechanikus, vagy súly-ellenkaros, vagy elemes-elektromos. Az elektromosnak pár ezred watt a teljesítménye így mezei AA-s elemekkel is évekig megvannak.

szept. 22. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!