Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Fenyő ágykeret kiment a...

Fenyő ágykeret kiment a divatból szerintetek?

Figyelt kérdés
júl. 31. 17:44
 1/10 A kérdező kommentje:
Több Bútorboltban voltam sok helyen nem is tartanak fenyő ágykeretet, bútorlapból le gyártott van sok helyen. De szebb is a bútorlapos ágykeret azt vettem jobban bejön.
júl. 31. 17:45
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Az is hülye aki divatból vesz bútort. A valódi fa kiszolgál egy életen át. Ugyanezt a funéros szarrol nem mondhatod el
júl. 31. 18:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az sosem megy ki, csak drágább a fa, mint a bútorlap.
júl. 31. 18:14
 4/10 anonim ***** válasza:
86%
#1: Ha neked jobban tetszik a ragasztóval kevert és préselt faipari hulladékból készült ágy hát lelked rajta. Végül is az alvás ugyanolyan benne.
júl. 31. 18:22
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem ment az ki,csak drága .
júl. 31. 18:32
 6/10 anonim ***** válasza:

Mindketttőnek meg van a helye, az a helyzet.

Kb 100e-t vettem annó jysk-es két személyes ágyat. Nem egy orbitális kategória, de igazából jó és szépen is néz ki. Nem is romlik, nem jön le a fólia vagy ilyesmi, rendben van.

A fával inkább letisztultabb formák rakhatóak össze, természetes kinézettel. Azóta elégggé belejöttem az asztalos melókba, csináltam már tárolós padot felnyitható tetővel, kiülős padot, meg egy kis ruhás szekrényt. Igazából így, hogy magamnak csinálom, nem drágább a fa se mint a bútorlapos.

Padot speciel gyalult, szárított pallóból raktam össze. Így igazából csiszolni se nagon kellett. Ráadásul anyag is annyi van benne, hogy több felnőtt is ráülhet, akkor se mozdul meg. 5x10-es pallók vannak benne. Ezzel szemben neten fele olyan vékony anyagból árulják a bútorokat egy vagyonért.

Szval, ha kicsit ügyes vagy, akkor egész korrekt áron összerakható a legtöbb bútor.

Egy sima fa ágykeretet már egyszerűen összeraknék az is tuti.

júl. 31. 18:53
 7/10 anonim ***** válasza:

A fenyőt nem mindenki szereti és nem mindenhol. Teljesen másképp készülnek a bútorok fenyőfából, mint bútorlapból.

A fenyőfát lazúrral lehet befesteni vagy pácolni, olajjal kenni lehet, hogy a színe más legyen, a felülete kevésbé legyen sérülékeny, a bútorlap eleve fóliázott felületű.

Egyszerűen vannak akik szeretik és vannak akik nem. Nálunk is van fenyő ágykeret is meg nyírfa is meg kárpitozott bútor is ágynak egy lakáson belül. Viszont akik fenyővel dolgoznak azok sokszor csak ezt és más fát használnak, árusítanak - a többi bútorüzlet meg csak pár ilyen terméket tart.

Most is épp olyan sok helyen lehet venni és épp annyian veszik is, mint 10-20 vagy 30 éve. Nem ment ki a divatból, egyszerűen könnyen hozzá lehet jutni katalógusból kiválasztva rengeteg másféle termékhez is, ezért úgy néz ki mintha kevesebb lenne a fenyő ágykeret. Valójában abból is többféle van forgalomban, mint régebben.

júl. 31. 20:22
 8/10 anonim ***** válasza:
A fenyő bútor kiment a divtból. Természetesen azért lehet venni, csináltatni, de most nem az a divat. Egyébként most a tölgyfa bútor a menő, csak az sokkal drágább, mint a bútorlap.
júl. 31. 21:43
 9/10 Meton ***** válasza:
A fa nem ment ki a divatból, csak annyira drága, hogy általában jobban megéri OSB lapokból, mert az lényegében hulladék fából van. Van előnye, például nem hasad, nem reped, viszont cserében nagyon nehéz a ragasztó miatt. A fenyő egyébként is puha anyag. Régen is csak az olcsósága miatt használták, viszont minőségi bútort inkább tölgyből, vagy valami erősebb fából csinálták.
aug. 7. 23:19
 10/10 anonim ***** válasza:

9-es!

Nem a fa ment ki a divatból, hanem a fenyő bútor. OSB-ből nem készül bútor, esetleg garázsba, raktárba.

1m³ bútorlap kb annyi kg, mint 1m³ tölgyfa.

aug. 7. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!