Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Fa vagy műanyag nyílászáró?

Fa vagy műanyag nyílászáró?

Figyelt kérdés

Láttam hogy már feltették előttem ezt a kérdést, de már nem ír rá senki semmit és nagyon megoszlanak a nézetek ezért tettem fel én is a kérdést.

Nekem egy vidéki családi házba kellene cserélnem jelenleg azok a régi fa ablakok vannak bent (nem szigetelt) és nagyon nehéz befűteni a házat minden hő elmegy.

2010. okt. 29. 21:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én a fára szavazok. Persze van vele utólag munka, de az nem annyira veszélyes. Plusz a vidéki családi házakon a műanyag ablakok annyira, de annyira rondák!
2010. okt. 30. 09:44
 12/15 anonim ***** válasza:
FA!! Már csak azért is mert akkor elhívnak h lelazúrozzam v később zománcozzam :D
2010. okt. 30. 13:24
 13/15 anonim ***** válasza:

ha csak a küllem számít, akkor lehet kérni a műanyagra is némi felárral, fahatású "burkolatot".

nekem műanyag van, arra volt pénzem, bár sokáig szemeztem a fával.

nos, sokan nem tudják, de mindegyiken van szellőzési lehetőség, mégpedig úgy, hogy a bukó állástól egy kattanásnyit (45fokos szög) lejjebb tolod a kart.

így egy kis rés keletkezik, amin tud szellőzni, de nem dől be a hideg.

pl nappalra, ha elmentek beállítjátok erre a szellőzőre, hazaértek, kinyitjátok rendesen, és utána teljes zárra teszitek éjszakára.

én így csinálom, és semmi penész sehol.

2010. okt. 31. 09:51
 14/15 anonim válasza:
A penészesedés tényleg a műanyag nyílászáróktól van, ugyanis nem szellőzik. Valóban lehet venni mellé szellőztetőt, de ezek konyhában és fürdőszobában semmit nem érnek. A fa viszont természetesen átengedi a levegőt és észrevétlenül cseréli ki azt a lakásban. A műanyag 5-10 éven belül kifakul és sárga lesz. A fát még mindig lehet kezelni, nem kell kidobni. Egészségügyileg megfelelőbb a fa.
2011. jún. 7. 00:15
 15/15 anonim ***** válasza:
műanyaggal kevesebba gond, felteszik és csak tisztitani kell utána. a fát kezelni kell, festeni. ill, ha nem minőségi, nincs kiszáradva a fa alapanyag akkor ahogy szárad ugy nem tudod majd bezárni pl.penészedés meg nem maga az ablakotol lesz. sokat kell pl szellőztetni.
2011. aug. 3. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!