Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Fa vagy műanyag nyílászáró?

Fa vagy műanyag nyílászáró?

Figyelt kérdés

Láttam hogy már feltették előttem ezt a kérdést, de már nem ír rá senki semmit és nagyon megoszlanak a nézetek ezért tettem fel én is a kérdést.

Nekem egy vidéki családi házba kellene cserélnem jelenleg azok a régi fa ablakok vannak bent (nem szigetelt) és nagyon nehéz befűteni a házat minden hő elmegy.

2010. okt. 29. 21:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekelne. Én is pont most akartam megkérdezni, de így már nem teszem. :)

Amúgy sok embertől hallottam, hogy akinek műanyag van, penészesedik a ház, és az oviban, ahová jár a kisfiam, meg is van már hajolva, pedig csak 2 éve van felszerelve. Többször állították a pántot, vagy mit (nem értek hozzá), de az óvónénik panaszkodnak, hogy hiába, mindig újra- és újra meghajlik, pedig műanyag.

Apósomék csak a bajárati ajtót cserélték le fára, és tökéletesen zár. Szóval én gondolkozom azon, hogy fát veszünk majd.

2010. okt. 29. 22:30
 2/15 anonim ***** válasza:
Mi a tízéves valódi borovi ablakot cseréltük műanyagra. Penészesedés ellen szellőztetés. Keress rá. A penész nem az ablaktól van, hanem mert bedunsztolódik a kecó, mert anyu cseszik kinyitni az ablakot.
2010. okt. 29. 23:03
 3/15 anonim ***** válasza:

4 éve építettük a házat és fa ablakaink, nyílászáróink vannak. Dupla üveges, többszörösen szigetelt és kezelt. 4 év alatt nem kopott, nem ereszkedett meg.

Penészesedni akkor szoktak a házak, ha rossz a szigetelés, vagy akkor, ha az alapon keresztül, vagy a tető felől ázik a fal. Szerintem nincs köze a nyílászáró anyagához. Ha még valami, akkor a falfesték befolyásolhatja.

2010. okt. 30. 00:20
 4/15 anonim ***** válasza:

Építész vagyok.

Ez a műanyag vagy fa ablak egy rossz helyen, rosszul kezelt dolog, sztem.

A nyílászárókat fából gyártják sok száz éve. Ennek az oka egyszerű, ezt az anyagot tudták a legkönnyebben megmunkálni.

Az ipar fejlődése lehetővé tette napjainkra, h más anyagokból is készíthessünk nyílászárókat. Nem csak műanyagból, de különböző fémekből is készülnek ma már ablakok.

Ezek anyaguktól függetlenül mind jó tulajdonságokkal rendelkeznek.

A különbséget a használati komfortban, a környezettudatosságban és az esztétikában lehet keresni.

Erről sok oldalas tanulmányok születtek már, de itt nem lehet cél ezek újbóli leírása.

Anélkül, h ítéletet mondanék, azt azért ideírom, milyen anyagból van az én házamon az ablak:

Fából van.

2010. okt. 30. 07:55
 5/15 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Bátyám asztalos, Ö is gyárt höszigetelt ablakokat! Tavaly rengeteg helyen cserélte ki a müanyagnyilás zárokat! És tényleg sok a penészesedés az ujépitésü lakásokban! Ha van rá kereted, akkor mindenképp a fát javaslom!

2010. okt. 30. 08:13
 6/15 anonim ***** válasza:
az új építésű lakások nem az ablakok miatt penészesednek, hanem attól, hogy szarul vannak kivitelezve, nem tökéletes a szigetelés és még vizes az alap vagy ázik a fal...
2010. okt. 30. 08:25
 7/15 anonim ***** válasza:
Az egyik ismerősöm, aki kint dolgozik külföldön, mesélte, hogy nagyon sokan a műanyag nyilászárókat cserélik le fára. Most legyen akkor okos az ember...
2010. okt. 30. 08:27
 8/15 anonim ***** válasza:

Én nem kívánok egyik mellett és egyik ellen sem érvelni. Egyszerűen leírom, hogy én miért választottam a műanyag nyílászárót:

1. olcsóbb

2. nem igényel semmilyen karbantartást az évenkénti olajozáson kívül

3. könnyen tisztán tartható

4. a ház külső színéhez nem ment volna a pácolt fa ablakok (világoskék ház), ezért döntöttünk a fehér műanyag nyílászárók mellett.

2010. okt. 30. 08:36
 9/15 anonim ***** válasza:

Szerintem a műanyag praktikusabb és olcsóbb.

Jó minőségű anyagot(gyártót) választva nem deformálódik el, az amúgy is a régi típusúak tulajdonsága volt.

És nagyon fontos! Ha nem spórolod ki belőle a szellőztetőt akkor nem fog penészedni semmi!Ugyanis lehet rendelni automata szellőztető rés beépítéssel az ablakokat, de néhány ezer forint miatt a megrendelők 90%-a nem kéri, helyette a penészes falat nézhetik(utánna meg többszörösét költik festésre).

2010. okt. 30. 09:06
 10/15 anonim ***** válasza:

A penészedéshez NINCS SEMMI köze annak, hogy milyen anyagból készül a nyílászáró.A szellőzés hiánya és a tömítés miatti magas páratartalom okozza.

A komfortban van a különbség. Egy fa nyílászáró kétségkívül sokkal de sokkal esztétikusabb, és barátságosabb, mint egy műanyag, de azt kezelgetni kell, 6,6,7,8 évente.Könnyebben vetemdik.Ha valami baja lesz lehet javítgatni rajta

Egy műanyagnál beteszed és kész, de 10-15 év múlva sárgulni fog,és kevésbé barátságos. és sokkal olcsóbb.

Mindenkinek a saját preferenciája szerint kell dönteni.

A műanyag ablak egy opel astra beülsz mész ha eleget futott kidobod.

A Fa egy Alfa Romeo szereted, kezelgeted, és működik a világ végéig.

2010. okt. 30. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!