Szürke konyhafalhoz milyen színű szekrények passzolnának?jelenleg fehér ès világosbarna szerű, de nem szeretnék fehéret. Keresgélek de mèg nem találtam olyan oldalt ahol képeken láthatnèk jó ötleteket konyhára.
Próbálgasd ki a színeket, mert ami neked tetszik az lehet másnak nem jönne be és fordítva!
Vegyél színes lapokat, kartonokat vagy hasonlókat és tedd oda a fal elé a szekrényajtóra a szélénél! Akkor látod majd, hogy a többivel együtt, abban a fényben az tetszik-e neked vagy sem. Egy apró árnyalatbeli különbség is sokat tud dobni a szín megítélésén, vagy hogy más ha függőlegesen látod a szekrényen, mint vízszintesen amikor az üzletben a színmintákat lapozod.
A szürke mellé a kéknek több árnyalatát is el tudnám képzelni, akár világosabb, szürkéskéket, akár a komoly, sötétebbet, mint ez - nekem ez a kedvencem:
De lehet neked egyáltalán nem tetszene.
Ahogy a variációkat is így tudod megnézni, hogy a te munkalapodhoz jó-e egy sötét szekrény alulra, felülre világosabb vagy épp a munkalapod miatt világos szekrény lenne a jobb.
Ehhez hasonló kartonokat megveszel vagy online vagy személyesen valami hobbiboltban, minőségibb írószer üzletben és akkor pár ezer forintból sok variációt ki tudsz próbálni ott a konyhában a falnál.
#3 Pont amiatt javasoltam a papírokat, mert a valóság soha nem azonos azzal amit a tervezőprogram mutat. Nem tudja neked visszaadni a fal színét, a napfényt ami a konyhádban van.
Konkrét példa: a ház színét kellett választanunk építkezéskor. Egyformán ugyanaz tetszett mindkettőnknek a párommal, nem volt vita. A kivitelező viszont kérte, hogy előbb hagy hozzon 1 kis doboznyit abból a színből és próbáljuk ki a ház falán egy kicsi helyen mielőtt megvesszük a teljes mennyiséget, hátha még sem az tetszene.
Mázlink volt ezzel, ugyanis az a szín ami a mintán, a tervező programban, a bekevert festékben tetszett az felfestve a ház falára borzalmas volt. A napfényben, függőlegesen, azon a falfelületen totál másmilyennek látszott, pont olyannak amire mutogatni szoktunk házaknál, hogy ki lehet olyan marha, hogy ilyen színűre festeti a házát. Hát azok, akik elhitték a színmintának meg a tervezőprogramnak, hogy tényleg jó lesz amit látnak és mivel kifizették, már ezzel kellett együtt élniük.
Én is vizuális típus vagyok, ezért szeretem az adott helyen együtt látni a dolgokat, különben nem áll össze a kép. Veszel pár kartont akkor azzal még ha biztosra nem is mész, mert nem pont olyan lesz a végső szín, de azért a nagy melléfogásokat ki tudod zárni.
Sajnos tervező programot nem tudok ajánlani, a házunk már 15 éves, azóta nagyon sok új fejlesztés jelent meg a piacon ami sokkal jobb a régieknél. Remélem lesz aki tud ajánlani, vagy írj ki külön erre kérdést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!