Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hova kell tenni a tévét, hogy...

Hova kell tenni a tévét, hogy lássuk a naptól és ne kelljen elfüggönyözni az ablakot?

Figyelt kérdés

máj. 7. 09:40
A kérdező szavazást indított:
Az ablakkal szembe
Az ablak elé középre
Az ablak mellé, jobbra vagy balra
12 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Arra kell ügyelni, hogy ne az ablakba, mert akkor az ablak is vakít, a tévé is erősen világít..tehát a szem nem bírja sokáig.
máj. 7. 10:22
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálam korábban nappali-szobában nagyon rosszul ablakkal háttal volt d.u.-i Napsütéssel, közben ajtóval háttal és ablakkal szemben volt az ágy. Úgy rendeztük át, hogy az ágy korábbi helyére - az ablakhoz viszonyítva - oldalazva a falhoz simulva került két szekrény közé, a Napsütést nagyjából leárnyékolja az egyik szekrény vagy ott kihúzhatunk sötétebb függönyt, az ágy pedig másik oldalon oldalazva van a TV-vel. Egy sarokpamlag miatt nem tudok más megoldást az ágyra, de én nem TV-zek és páromnak teljesen jó így is. Jó lehet páromnak fekve, ülve, és székkel is.

35/F

máj. 7. 10:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nagyon attól függ, hogy milyen a szoba elhelyezkedése a nap járásához viszonyítva. Nekem pl szerencsém van, mert a nappalim ablaka pár fokot Észak-Keletre néz, így soha nem kapom direktben a napot, plusz az ablak felett van erkély, TV-nézéshez max az egyik függönyt kell csak elhúzni. Ablak elé nem tenném, mert ott a radiátor, és szerintem zavaró is ha mellette és mögötte világít az ablak. Ablakkal szemben meg látni fogod tükröződni az ablakot.
máj. 7. 10:35
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Tv-n legalább ugyanannyi múlik, mint az ablak árnyékolásán.

Az olcsó kategóriás tvk nem szeretik a napfényt. A régi tvmet csak lehúzott redőnnyel tudtam nézni, a D - D-Ny-i tájolású nappaliban. Nekem ebben az L alakban rengeteg ablak van. Az új tv 4K 120Hz Qledes, nincs olyan szög amiből ne lehetne jól látni, és csak azzal a fénnyel van probléma ami úgy süt be, hogy a tvt telibe világítja. Szóval azóta felhúzott redőnyökkel lehetne nézni, de így meg nagyon felmelegszik a ház.

máj. 7. 11:12
 5/9 A kérdező kommentje:

A TV játszani is szoktunk, a PS megy rajta. Filmeket még látjuk, de a videojáték dialógusát már nem

Az ajtóval szemben van az ablak, a tv az ajtó bal oldalán, aztán a tv mellett a konyha ajtó.

A nap délután szokott sréhen besütni.

Az se segít, hogy a konyhából az előszobába megy a jövés-menés a tv és a kanapé között.

máj. 7. 11:30
 6/9 A kérdező kommentje:
Rajzolok szoba térképek ha nem érthető
máj. 7. 11:31
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Rajzolj!
máj. 7. 13:10
 8/9 anonim ***** válasza:
17%
Sok az ablak, felét be kell falazni.
máj. 7. 13:26
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Biztos nem az ablakkal szemben ugye. Háttal sem jó, mert akkor az ablak világosabb, mint a képernyő, ami zavaró a szemnek. Legjobb oldalt, de nem az ablak mellé, hanem attól hátrébb. De mint írták, nem mindegy, a Nap mikor milyen szögben süt be a szobába. Ha nem megoldható, olyan az alaprajz, akkor meg be kell húzni a függönyt/redőnyt tévézéshez.
máj. 7. 17:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!