A társasházak szűk 3 személyes liftjeikbe,hogy tudják a méretesebb nagyobb darab ágyakat,bútorokat szállítani?
#11 Dehogynem. Értettek hozzá hogy keltsék azt a benyomást, hogy ez nekik milyen nagy munka és milyen sokáig tart.
Az egyik barátunk költöztetői voltak a legprofibbak - mi is mentünk segíteni a költözésüknél. Aztán egy fél óra után rádöbbentünk, hogy a két "szakember" mindössze annyit csinál, hogy a teherautóról rakosgatták a mi hátunkra a cuccokat, hogy vihessük felfelé a lépcsőn. De addig olyan meggyőzően szorgalmasak voltak, mintha őket ezét fizette volna a barátunk és nem azért hogy mi segítsünk nekik hogy ők cipeljék a cuccokat. Akkor csere volt, mi adogattuk már le a kocsiról, barátunk meg felesége meg a lakásban fogadták a cuccokat és a költöztető "szakemberek" cipekedtek a lépcsőn. De el kellett ismernünk, hogy nagyon profin bepaliztak minket először és elvégeztették velünk a munkájukat. :)
Akiket hívtál szerintem valami lomtalanítók voltak.
Ha rendes költöztetőket hívsz azok úgy mennek bútorral a kezükben fel a lépcsőn, mint te bútor nélkül.
Egyetem mellett ezt csináltam évekig, 2 asztalos egyedi bútorait cipeltem. A másik ember mindig az asztalos volt. Nem használtunk semmi hámot, stb, mert azokkal nem lehet forgatni az elemeket a lépcsőházi fordulókba. A liftbe sosem fért be semmi, max a polcok.
A konditermes gyúrós fiuk kifejezetten alkalmatlanok, állandóan pihenni akarnak és lassúak (legalábbis 2 asztalos egyértelmű véleménye volt több erős ember leamortizálása után). Én küzdősportot csináltam akkoriban, ezért nagyon jó volt az erőlétem, és állóképességem. Gondolom ezért is tartottak meg kb 6-7 évig. Utána meg már eleget kerestem fő állásban és nem volt szükségem másod állásra. (egy délelőtt többet keresetem, mint diákmunkával 3 nap alatt)
#13: nem mindegy milyen konditermes.
Aki csak becuccolja magát, es fel van vizesedve, az +10kg, teljesen beszűkült mozgástartománnyal, 0 állóképességgel. Lehet hogy felemel egyedül egy nagy szekrényt, de ha 2 percig tartani kell a felét, elájul.
Én kondiztam 15 évig, mindig figyeltem hogy teljes tartományban végezzem a gyakorlatokat, annyi súlyt használtam, amennyivel erre képes voltam. Meg azért mellette sportoltam mást is.
Ami súlyban, méretben befér azt be lehet tenni, nem száll be mellé senki, nem fél az a polc abban az 1 percben amig utazik. Nem is értem egyébként a terhek szállításának tiltását. Ha 3 olyan tagbaszakadt faszi beszáll mint én az 5x nagyobb terhelés mint egy könyvespolc. Szóval 1-1 alkalommal kibírja az a szerencsétlen lift az ikeás polcot, hűtőszekrényt, stb amik 40-80 kg általában.
Ami nagyobb azt meg visszük a lépcsőn. Voltam olyan költöztetésnél ahol jött Magdika néni a főmegmondó, főportás, főfigyelő, főleb..ó, főházmester és kikapcsolta a liftet. Még azt sem engedte, hogy lefelé - üres kézzel - azzal jöjjünk. Kapta is az ívet rendesen, el is takarodott. Haver meg csitított minket, merthogy neki ott kell majd élnie és hallgathatja a nyanya ugatását :DDDD
Másik haveromnál a 4.-ről cuccoltunk le, lift nélküli házban. Az sem volt piskóta. Könyvmoly. Na az volt a legnehezebb, a többezer kötetes könyvtárát lecipelni. Kínszenvedősebb mint egy nagy bútor. Csak hordod a ládákat, hordod, már nem érzed az ujjaid, bedurrand az összes izom a karodban, és még a negyedénél sem vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!