Normálisabb egyedi gyártású konyhabútorra reális a kb. 5M-s ár?
23+
Szerintem kérjél árajánlatot környékbeli asztalosoktól, valószínűleg olcsóbbak lesznek. Ismerek néhány konyha stúdiót, akik jóval magasabb áron adják el ugyan azt, mint az egyéni vállalkozók.
A szüleim tavaly csináltatták asztalossal a konyhabútorukat. 3,5 millióra jött ki mindenestől. Magasfényű frontokkal, fém bemart foganytúkkal (inkább sín, vagy nem is tudom), sok fiókkal, belső rendszerezőkkel, csillapítós ajtókkal hasonló méretben. Minden benne van, ami a praktikum miatt nekik kellett, AEG gépekkel (hűtő nincs benne).
Simán elképzelhetőnek tartom az 5 plusz milliót, abszolút igény függő és ha nagy cég, akkor ott a nyereség is nagyobb valószínű, mint egy mezei asztalosnál.
Ha mondjuk Miele gépeket szeretnél, kvarc/gránit pultot, minőségi szerelvényeket és valami egyedi hiperszuper frontokat, akkor még kevés is rá 5-6 millió forint.
Ha neked jó valamelyik bútorboltban kapható elemes család és Candy, Ok, Beko, vagy hasonló gépcsalád, akkor meg nyilván töredékéből is ki lehet hozni.
Igényfüggő, innentől kezdve a kérdés nem releváns. Pl. mivel kisgyerekeink vannak, eszemben sincs konyhát cserélni, pláne nem 3,5 milláért. De anyuékat tök megértem, hogy megcsináltatták, mert gyönyörű és ott max csak az unokák nem tudnak rá vigyázni, de ők meg viszonylag ritkán vannak ott. Vagy pl. tök megfelelne valami olcsó elemes család egy lakásba, amit kiadásra szánok, de a saját konyhámba nem biztos, hogy az döntene, hogy a lehető legolcsóbb legyen, ami azért még vállalhatóan néz ki...
Ezen felül az egyéni ízlés is változó. Anno a szomszédunk egy 3,8 méteres bútort megrendelt netről látatlanban 180 ezer forintért. Neki tetszik, nekem nem. Ahogy megfogom a fiókot érezni, hogy alig van benne anyag, röcöge, élfóliás bútorlapok a frontok, ami már újon sem volt szépen illeszkedő (nekem), mellesleg tök nem praktikus és jól kihasználható, alacsonyak és keskenyek a felső szekrények, mellesleg olyan hülye színű, hogy az életben nem találsz hozzá csere, vagy plusz darabot. De ők szeretik és büszkék rá, ez számít. Ők viszont teljesen ki lennének borulva az általad írt áron, holott az is tök reális lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!