Miért old le a biztosítékom?
Nem világos, hogy a lámpa is fel van-e szerelve, vagy csak elég az új kapcsolót üresen kattintani, hogy a bizti lecsapjon...
Valami nem jól van bekötve szerintem. Nézd meg, hogy biztosan a fázist szakítja-e meg a kapcsoló és hogy valahol nem húz-e át a 0-ra, vagy a földre. Fázisceruza, mérőműszer...
"Telefonon", azaz látatlanban nagyon nehéz tanácsot adni!
Feltételezésem szerint az történt, hogy alternatív kapcsoló lett beépítve, a bekapcsolás (ami nem is bekapcsolás, hanem átkapcsolás) pillanatában összezárja a fázist a nullással.
"összezárja a fázist a nullással."
Akkor nem lehetne bekapcsolt állapotban a megszakítót bekapcsolni mert rövidzárlat van. Inkább a kapcsoló a fázist zárja földre.
Ó én hülye! Hát persze a nagy kapkodás meg a nem oda figyelés igazatok van!!! Mivel ez konnektor volt hát igen én a fázist és a nullát kapcsoltam és jó hogy lecsapott mindent, mivel csak a fázist kell meg szakítanom a kapcsolóval és a 0-kat meg összekötöm egy csokival, én meg a 0 és a fázis közé raktam a kapcsolót!
Minden esetre köszönöm a válaszaitokat!
Rövid zár, hosszú tűz :)
Jó, hogy megúsztad nagyobb kár nélkül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!