Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Miért old le a biztosítékom?

Cipi8 kérdése:

Miért old le a biztosítékom?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy oldalfali lámpát egy tükör fölé szerelni, egy konnektort ki is cseréletem egy új villanykapcsolóra, minden oké de amikor fel akarom kapcsolni mindig le oldja a kismegszakítót és az v.óra mellettit is lecsapja. De ha bekapcsolt állapotban visszakapcsolom a hálózatot akkor minden ok. De a kapcsolgatásnál egyből megy minden! Minden alkatrész és anyag új az elektromos hálózat kb. 5 éves és semmi gond nem volt vele.
2010. okt. 8. 21:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem világos, hogy a lámpa is fel van-e szerelve, vagy csak elég az új kapcsolót üresen kattintani, hogy a bizti lecsapjon...

Valami nem jól van bekötve szerintem. Nézd meg, hogy biztosan a fázist szakítja-e meg a kapcsoló és hogy valahol nem húz-e át a 0-ra, vagy a földre. Fázisceruza, mérőműszer...

2010. okt. 8. 21:33
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

"Telefonon", azaz látatlanban nagyon nehéz tanácsot adni!

Feltételezésem szerint az történt, hogy alternatív kapcsoló lett beépítve, a bekapcsolás (ami nem is bekapcsolás, hanem átkapcsolás) pillanatában összezárja a fázist a nullással.

2010. okt. 8. 21:37
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

"összezárja a fázist a nullással."

Akkor nem lehetne bekapcsolt állapotban a megszakítót bekapcsolni mert rövidzárlat van. Inkább a kapcsoló a fázist zárja földre.

2010. okt. 8. 22:10
 4/5 A kérdező kommentje:

Ó én hülye! Hát persze a nagy kapkodás meg a nem oda figyelés igazatok van!!! Mivel ez konnektor volt hát igen én a fázist és a nullát kapcsoltam és jó hogy lecsapott mindent, mivel csak a fázist kell meg szakítanom a kapcsolóval és a 0-kat meg összekötöm egy csokival, én meg a 0 és a fázis közé raktam a kapcsolót!

Minden esetre köszönöm a válaszaitokat!

2010. okt. 8. 22:18
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Rövid zár, hosszú tűz :)

Jó, hogy megúsztad nagyobb kár nélkül.

2010. okt. 9. 07:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!