Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » 4m-nèl rövidebb konyhai...

4m-nèl rövidebb konyhai hàtfal több darabból?

Figyelt kérdés
Asztalossal kèszíttettük a konyhàt, ami több milliós tètel. A hàtfalat kèt darabból kèszítette (rendelte), az illesztèsnèl làtszik egy függőleges vonal. Nincs 4m a konyha, tudtommal a 4m egy alap gyàrtàsi mèret a hàtfalaknàl. Megreklamàlható szerintetek?

#konyha #Hàtfal
2023. febr. 14. 09:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Hacsak nem kötöttétek ki előre, hogy egy darabból legyen.

A 4m-es lap szállítása nehéz, egy átlag jármű nem ilyen széles, bár ferdén, félig állítva nyilván megoldható.

Kérjétek, hogy oldják meg az illesztés takarását valami módon - mivel máshol nem látszik, ez nyilván megoldható.

Én utólag kértem a konyhaszekrény felső részénél, hogy a szélső szekrény is legyen mégis ugyanolyan széles, mint az alsó - ez plusz 30cm-t jelentett felül. Nekem egyértelmű volt, hogy az utolsó 30cm-es felső szekrény legyen ezzel 60cm széles - az asztalosnak viszont nem. Így most van 2 db 3cm-es szekrény egymás mellett totál értelmetlenül. Viszont én nem kértem, hogy egyeztessük le milyen lesz a bővítéssel, így nem is reklamálhattam, csak azt tették amit mondtam.

Nálad kicsit más a helyzet, az asztalosnak kellett volna szólnia, hogy ott lesz egy illesztési vonal mert ezt neked nem kell magadtól tudnod. De ettől még ez nem hiba, csak nem tudtad, hogy ilyen lesz.

Inkább azon érdemes dolgozni, hogyan lehet megoldani és neked is elfogadhatóra kialakítani - mert lehetséges. Próbálj meg azzal érvelni, hogy az asztalos dolga lett volna felhívnia a figyelmedet erre a következményre, hiszen ha tudod akkor lehet, hogy más megoldást kértél volna a pénzedért. Így segítsen kitalálni mivel és hogyan a legjobb "eltüntetni" ezt a rést.

2023. febr. 14. 09:17
 2/7 A kérdező kommentje:

Hàt ez az, hogy megkèrdezhette volna, mert èn mèg soha nem làttam olyan konyhàt ami nem extra hosszú, ès egy famintàs hàtfal több darabból àll, pedig megnèztem pàrszàzat (lehet nem eleget).

A munkalap is ugyanilyen hosszú, akkor ezekszerint arra is számíthatunk, hogy több darabból fog àllni??

Amúgy ezen nem múlik, max veszünk egy újat ès felrakjuk, csak ez szàmomra annyira èrthetetlen, főleg hogy nem is vàg egybe a vàgàs egyik alsó szekrèny szèlèvel sem, nagyon bután nèz ki. :(

2023. febr. 14. 09:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

#2 A munkalap más, az másféle technológiával készül, de természetesen az is lehet több darabból, ha olyan a konyha, nekünk 2 darabból van, mert L alakú és a rövidebb szár toldással van megoldva.

Ha nem ilyenre akarod azt bizony előre kell tisztázni, jóval magasabb árat jelent, mivel így kell elkészíteni.

Amúgy nem igazán értem ezt a hátfal dolgot sem. Nekünk hosszabb a konyhabútorunk és nyilvánvalóan több darabból van a hátfal, ellenben az illesztések nem látszanak mert rajta van a szekrény maga és eltakarja. Milyen hátfalra gondolsz pontosan ami famintás? Az alsó és felső szekrények között az van csempe helyett?

2023. febr. 14. 09:52
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen, az alsó ès felső szekrènyek között van a munkalappal azonos színű hàtfal, ès nem gondoltuk, hogy egy ilyen relatív rövid konyhànàl erre rà kell kèrdeznünk. Szívesen fizettünk volna felàrat, vagy vàlasztottunk volna màsik gyàrtót, ha legyàrtatható egyben az egèsz, ahelyett, hogy legyen egy függőleges csík a hàtfal közepèn, ami egy szekrènnyel se vàg egybe. :( Na sebaj, majd legközelebb màr ezt is tudni fogjuk.
2023. febr. 14. 10:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem nagyon tudok érdemben hozzászólni, hogy mit tegyél, de elképedve olvastam, mert nekem 425cm a konyhám, és a sarokban a mikro mögött van a toldás, az nem látszik. De bizony gyalog hozták fel a 10.-re a 4 méteres hátfal lapot, mert nem fért be a liftbe.

De fel sem merült, hogy elvágja.

2023. febr. 14. 11:15
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehet a kettő közé tenni toldóprofilt azzal talán némileg esztétikusabb, de hát messze nem olyan, mintha egyben lenne. 4 méteres valóban lehetne egyben és igazad van, ezt előre közölnie kellett volna! Úgy gondolom ez alap, hogy beszélünk a megrendelőhöz! Én ugyan nem bútoros vagyok, hanem villanyszerelő, de mindent A-Z-ig mindig elmondok, hogy mik a lehetőségek, hogy tudom megvalósítani, az hogy fog kinézni, hogy képzelje el, stb. stb.

Menjen darusnak az, aki erre nem képes! Szóval mi az, hogy nem? És mi az, hogy a megrendelőnek kellene ezt kikötnie előre, hogy egy darabból legyen? Az az evidens! 4 méteres konyháknál evidens, hogy 1 darabban van! Ki a sz-rt érdekel, hogy nem akkora az autója? Az az Ő nyomora! Talán azt is tudnia kellett volna a tulajdonosnak, hogy mekkora autója van a bútorosnak, mert hogyha nem fér be 4m-es áru, akkor azt nem szabad megbízni? Egyébként is annyit kérnek el a bútorosok egy konyhabútorért, hogy abból lazán meglehet fizetni egy költöztetőt! Lazán!!! Ha meg nem, mert hülye és keveset kér, akkor mondja meg a tulajdonosnak, hogy 4m-t Ő nem tud mozgatni, de megbízunk költöztetőket, ezt beleépítem az árba! Eleve így kellene csinálniuk! Nem értem miért kell elhagyni a tökeiket hetente 1-2x, amikor helyszínre mennek...? Költöztetőknek ez a hétköznapjuk, erre vannak bemelegítve, felteszik a derékvédőt, tudják mit hogyan célszerű úgy emelni, hogy ne kelljen lesántulni... nem értem mit küzdenek a konyhabútorosok? Megrendelő kifizeti! Itt is a példa erre, hogy mindegy, mert ha tudja, fizeti, fizeti akár mégegyszer is. Más helyett minek a sz-rt rágni?!

2023. febr. 14. 12:38
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A hátfal színével megegyező viaszozás szokott segíteni rajta, de ehhez az kell, hogy síkban legyen a két darab. Ha hátfal anyagból készült a hátfalad akkor az 8mm vastag, ilyenkor vissza kell szedni és addig játszani vele amíg jó nem lesz. Ha átlagos bútorlapból készült akkor azt össze lehet lamelózni.

Amúgy eléggé igénytelenség csak úgy random félbevágni a hátlapot. Általában a főzőlap mögötti darabot szoktuk külön szerelni, profilokkal elválasztva, mert, ha ott tönkremegy csak azt a 60 cm.-t kell cserélni.

A költöztetőket azért nem szeretik használni az asztalosok, mert a sérült bútor javítását utólag nehéz behajtani rajtuk. Ott kezdődik a probléma, hogy bizonyítsd be, hogy a műhelybe sérülésmentes volt... nem lehet.

Egy 4 méteres jobb fajta munkalap 80000 Ft, ami a saját konyhámba van annak 24000 fm-e, a szigetnek ami 90 cm széles 350 cm hosszú 52000 fm. Ha bármelyiket oda verik a lépcsőházban az egész tábla cserés. De ugyan ez igaz lehet festett mdf frontra aminek átlag 50000-70000 m2-e, az élzárt átlagos mdf meg 16000 körül. A kasztni javítás pedig még idő igényes is.

2023. febr. 14. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!