Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Kályha és sparhelt: rozsdament...

Kályha és sparhelt: rozsdamentes fémből vannak?

Figyelt kérdés

2023. jan. 30. 12:58
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
79%
Egerek vannak a lakásodban es a rozsda miatt aggódsz?
2023. jan. 31. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/30 anonim ***** válasza:
Már rég kihalt volna a fél emberiség... Évtizedekig minden második házban sparhelten főztek, és köszönik szépen megvoltak, akkor a gyakorlatban szerinted okozott bár gondot?
2023. jan. 31. 03:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/30 anonim ***** válasza:
55%

Alapismeretek:

1. A rozsda az acél és a vas korróziója során kialakuló káros réteg. Réz esetén is van korrózió, ott ezt patinának nevezik. Alumínium esetén pedig egy védő oxidréteg alakul ki. Tehát rozsdásodásról az acéllal és a vassal összefüggésben érdemes beszélni.

2. Az acéliparban és az acélanyagok szabványosításában külön csoportot képeznek azon anyagminőségű acélok amelyek élelmiszeripari felhasználásra alkalmasak.

3. Főzni, sütni külön edényben szokás, ami kifolyik azt mégis ki a jó fene eszi meg. Vagy te végignyalogatod a sparheltet, ne adj isten ha bográcsban főzöl és ami mellé megy azt kikanalazod a tüzifa hamujával meg a korommal együtt?

Elfogadható tehát az az alapvetés hogy a sparhelt anyaga nem érintkezik a megevendő élelmiszerrel.

4. Rozsda+tetanusz: ez akkor van ha belelépsz egy 80-as rozsdás szögbe pl. épitkezésen. Na utána be leszel oltva tetanusz ellen, ez az első.

2023. jan. 31. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/30 mindentudó99 ***** válasza:
65%
# 23 Úgy gondolta hogy kifut az étel keveredik a rozsdával aztán elparolg es valahogy a pára visszajut az ételbe. Nem olyan egyszerű ám ez😁
2023. jan. 31. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/30 A kérdező kommentje:

Végre valaki megértette a kérdésem lényegét, és ezt az utolsó válasz tükrözi.


Természetesen semmit nem nyalogatok fel... Ennyi rossz szövegértésű embert... a néhány kötözködőről nem is beszélve (szerencsére azon válaszok egy része már nem olvasható).


Ezek után végre érdekelnének érdemi válaszok is, ha már kiírtam a kérdést. Előre is köszönöm.

Mármint ha végre valaki a kérdésemre válaszolna, és nem belemagyarázna ott nem lévő dolgokat a kérdésemben, mint pl "nyalogatás".

Az előző hozzászólást meg köszönöm.


A gyengébbek kedvéért még egyszer: bárki főz, megtapasztaltja, olykor, akámilyen is az elővigyázatosság, olykor kicsöppen a kaja a tűzhelyre / sparheltre. Márpedig ez PÁROLOG a láng miatt, ahogy nagy nehezen az előző válaszoló rájött a dolog fizikájára (valamint már régesrég megírtam ezt is, ahogy azt is, hogy emelgeti a fedőt a hő, mint szoktátok tapasztalni némelyik lábos(fedő) esetén ti magatok is.)


Szóval, olykor kifut egy kevés kaja a lábosból az ESETLEG rozsdás tűzhelyre / sparheltre, ami nyilván visszapárolog a lábosba, a fedő alá. Na, ilyenkor mi a hézag? Remélem, ne mkel legy egyszerű kérdést negyedszerre is elmagyaráznom, mert már unom a trollokat. Kérném, az válaszoljon, aki érdemben szeretne is válaszolni. Köszönöm a megértést.

2023. febr. 5. 22:25
 26/30 anonim ***** válasza:
55%

"ne mkel legy egyszerű kérdést negyedszerre is elmagyaráznom, mert már unom a trollokat"


A legnagyobb troll te vagy itt :)

2023. febr. 5. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/30 anonim ***** válasza:

"Szóval, olykor kifut egy kevés kaja a lábosból az ESETLEG rozsdás tűzhelyre / sparheltre, ami nyilván visszapárolog a lábosba, a fedő alá. Na, ilyenkor mi a hézag?"

A föltevés rossz. A rozsda szilárdan kötött állapotban van jelen, nem képes párologni tehát nem jut a levegőbe.

2023. febr. 5. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/30 anonim ***** válasza:
Azzal számolt biztos, hogy a kaja felpárolog a plafonig, ott cseppeket képez, és tökéletes pontossággal visszacseppen a fazékba.... Komolyan, ennyi erővel attól nem parázol, hogy egy légy mondjuk úgy pont a fazék fölött végzi el a dolgát?
2023. febr. 5. 23:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/30 mindentudó99 ***** válasza:
Főzz mindent kuktába
2023. febr. 6. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/30 anonim ***** válasza:
Nem ér rá rozsdásodni, mert gondos gazda minden főzés után letakarítja.
2023. jún. 11. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!