Ha be van vezetve a lakásba a gáz,az igazából veszélyes?
Jaj istenem... paranoia a köbön. Te az a típus vagy, aki a fertőtlenítőt is fertőtleníti otthon, mert be van szrva, hogy leprát kap el ha nem vasalja a zoknijait is?
Mit idegeskedsz?
Mi árammal fűtünk, kábé 100ezer lesz télen a villany, az jobban felbsz engem pl.
kondenzációs kazánhoz nincs értelme CO riasztót venni mert zárt égéstere van! Ha meg valami megakadályozza a füst kivezetését azonnal megáll, és nem csak egy érzékelő figyeli a dolgokat.
Én 20 évig palackos tűzhelyet használtam, soha nem zártam el a palackot. Rá van írva a gumitömlő matricájára hány évente kell cserélni, de általában 5. A vezetékes gázra kötött tűzhely is flexibilis bekötőcsővel van bekötve azt is általában 5 évente cserélni kéne, és nem igen szokták elzárni a gázcsapot.
Persze hogy veszélyforrás. Az hogy régen mindenhova bekötötték nem mérvadó - régen az azbeszttel is bátran szigeteltek. A gáz talán nem azbeszt szintű kockázat, de ha szól akkor nagyot szól. Minden évben felrobban egy-két tucat lakás, azért nem nagyon cikkeznek már róla, mert a gázszolgáltatók érdekeit sérti, ha felhívják a figyelmet a veszélyekre. Ez elsősorban azt jelenti, hogy mindig kerülhetnek ki gyári hibás flexicsövek kereskedelmi forgalomba - ezek nem esnek át olyan szintű minőségellenőrzésen, mint mondjuk a gázszolgáltató részén található ipari alkatrészek s rendszeren el szoktak ereszteni. Régen ugye ilyen hajlékony bekötéseket eleve nem is használtak, de ma már nem tud nélküle élni egyetlen gázszerelő sem, ha azt kérném tőle hogy merev falú vezetékkel kösse be a gázkészüléket teljesen hülyének nézne (és egyébként az sem jobb megoldás).
Mivel az a legtöbb embernek nem alternatíva, hogy teljesen leváljon a gázról általánosságban azt szokták tanácsolni, hogy a lakótérbe ne legyen bekötve, hanem csak az épület gépészeti helyiségébe vagy pincéjébe (de a legtöbb készülék ma már korlátozottan fagyvédett, azaz pl. egy homlokzatra elhelyezett szerelvényházba is építhető). Így például egy felújító brigád nem ütközik bele véletlenül illetve gyerekek, háziállatok sem férnek hozzá. Gáztűzhelyt amúgy sem nagyon találsz már csak pár gyártó kínálatában, a gázkonvektorokat meg már ezer éve le kellett volna mindenhol cserélni. Röviden: a gázbekötésnek semmi keresnivalója a lakótérben.
A füst jelző és a CO jelző is teljesen más. 😂Amúgy meg komolyan tényleg ennyi fogyatékos van ebben az országban?! Nem bíznak a gázban... Édes Istenem.
Tényleg 3 millió idióta van.
Van olyan akinél jobb kiköttetni a gázt.
Nagymamám szenilis és kétszer gyújtotta fel a lakást aztán kapott egy elektromosat ami pár óra után kikapcsol ha ottfelejti.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!