Ha egy kifeküdt ágyra veszek egy kb 9 cm vastag matracot, az némileg el tudja nyelni az egyenletlenséget?
egy barkács áruházban inkább vágass egy matracméretű rétegelt lemezt(vagy a Bakosnál) arra rá egy bármilyen matrac, és mintha új lenne.
Vagy...veszel egy új ágyvázat(ikea és társai)
Pontosan, ahogy a 3-as mondja.
De pl az osb olcsóbb mint a rétegelt lemez. Viszont a bármilyen matrac nem igaz. Min. 5cm legyen vagy több mert túl kemény lesz.
Kb. három éve teljesen hasonló problémám volt egy heverővel. Én a fekvőfelületet teljesen lebontottam, lefejtettem a kárpitot és kiszedtem a szivacsot. Ekkor egy sík falap maradt vissza, pontosabban lefelé meg volt púposodva, ezért átfordítottam. Körbe három oldalt deszkából csináltam 17cm magasságig egy keretet (a negyedik oldal a fejtámla, az adott volt). A keretet kívül-belül bekárpitoztam, a vizszintes lapot szintén, ez utóbbihoz régi, használaton kívüli pokrócot használtam.
Ebbe a keretbe beleültettem egy matracot, 20cm vastagságút. Szerintem a 9cm nagyon vékony, félő hogy túlságosan lesüpped.
A matracra meg lett varrva erős vászonból egy zibzáros huzat, ha ez koszolódik, lehúzva kimosható. Nekem ez a konstrukció azóta is kiválóan működik. A matracot meg kb. 3havonta átfordítom hogy a két oldala egyenletesen terhelődjék.
Szerintem neked is egy hasonló megoldás ideális lehet, nekem egy hétvége alatt megvolt az átalakítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!