Panelban, ha a bejárati ajtót kicserélem, mennyire fog hangszigetelni? Tapasztalatok?
Lehet, hogy optikailag jobb lesz, de a hangszigetelés nemlesz jobb. A panelban ugyanis az a legnagyobb baj, hogy a födém átmegy az egész épületen, ugynaigy a falak is, és ez által vezetik a hangot.
Ami kicsit segit, ha vastagabb szönyeg van a lakásokban a padlón, akkor nem annyira hallatszik a mászkálás, egyébként nem sok mindent lehet tenni.
A te mászkálásod,és a zajt,amit okozol, a melletted és az alattad levő lakó hallja!
Valamit segít a lépcsőházi zaj ellen,ha a szoba ajtó elé mennyezetig érő,vastag függönyt teszel. Igaz,mi amikor ott laktunk a huzat miatt szereltünk fel függönyt. Azon sokat segített,de a lépcsőházi zajt a fürdőszobán keresztül is hallottuk.
Az ajtot fölöeleges lenne kicserélni,mert a zaj akkor is behallatszana.
szerintem meg igenis az ajtó a hibás. nekem olyan fos ajtóm van, hogy még azt is meghallom, ha valaki fingik a lépcsőházban. és nem hiszem, hogy a födém a hibás. az más kérdés, ha kopognak a cipővel, vagy rohangálnak a lakásban.
de pl még a nappaliban is hallom, ha valaki az ajtóm előtt pofázik.
én azt mondom, hogy valamennyit dob a dolgon, ha új ajtód van. inkább biztonsági és esztétikai szempontból de a hangot is szigeteli vmennyire. ja, és persze a hőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!