Milyen ágy fog nekem beférni hosszában(!) egy 207 cm-es szobába?
Mindenképp így akarom majd betenni az ágyat a hálószobába keresztbe az ablak alá. A hálószoba mérete 207x340. Az ágy egyszemélyes lesz.
De azt látom, hogy ugye a matrac hossza 200 cm, és (elég logikusan) 7cm-nél több a ágykeret mérete a két végén összesen.
Van olyan ami befér?
Ha találsz megfelelő méretű ágyat, elvileg nem kell a szobában forgatni, mert oldalt van az ajtó. Az ajtón egyenesen be kell vinni, és ott végigtolni az ablakig.
DE...
A szabvány matracok, és ágyrácsok 2m-esek. Nem lehetetlen, de 7cm nagyon kevés, hogy a két végén meglegyen az ágynak a a szerkezete. Valami olyan ágyat tudok elképzelni, amihez külön lehet megvenni a fejvéget, de arra nem lenne szükség. Franciaágyban vannak ilyenek, de szimpla ágyban még nem láttam.
A 12-es tök jó. :-)
Nekünk valami ilyesmi van franciaágyban.
Igen, pontosan ez a problémám, hogy 7 cm nagyon kevés.
Különösen úgy, hogy fejvéget mindenképp akarok.
Azt hiszem, hogy a kárpitról kell lemondanom, mert abban valószinűleg kizárt, hogy találjak akkorát. Hiszen magának a kárpitnak is van vastagsága. A matrac pedig fix 200 cm.
Igen, néztem az ikeásat, de ugye ha kárpit nem is, de fejvég mindenképp kell. De azért köszönöm.
Már arra is gondoltam, hogy megkérdezem az asztalost (aki már dolgozott nekem), hogy csinálna-e egyet. Mert lehet, ha ő ott a helyszinen rakja össze, masszívabbra meg tudja csinálni, mintha én egy lapraszereltet veszek. Akkor már ha nem kárpitos, igy is úgy is csak egy-egy bútorlap a két vég. 7cm-ből nagy csodát nem lehet kihozni.
nekem is a helyén lett összeszerelve az ágy mert kb 2 cm szabad hely van az ágy vége és a fal között. Ugyan az a szobám aránya mint neked, csak nekem 215 cm széles és így befért a kárpitos ágy.
Ezt a beforgatós hülyeséget el kell felejteni, az abszolút lehetetlen kategória!
Ha nagyon nincs más opció kell egyet csináltatni asztalossal, 18mm-es bútorlapból erős masszív ágyat lesz. --> 204 cm hosszú lenne így.
De egy használ/új fenyő ágykeretet is át lehet alakítani úgy hogy belülről lehessen össze szerelni. Bemész egy bútor szerelvény boltba és a kezedbe fogják nyomni a megoldást, min 2-3 féle opció közül választhatsz majd.
Csak csinálj képeket az ágy gyári összeszereléséről az eladónak :)
17+
nem tudom mekkora vagy, de van 90x190 cm matrac is. Ilyen matraccal pedig kárpitos ágy is elférne.
De az asztalossal csináltatsz, igaz nagyon passzentos lesz de a támlán elférne 2-3 cm szivacs réteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!