Nem rég vettünk egy lakást aminek az előszobája szinte teljesen le van lambériázva. Azonban enyhén le van lakkozva az egész. Amit tudni szeretnék, hogy erre lehet-e ráfesteni, illetve milyen módszerrel érdemes, kell-e valamit kezdeni a lakkréteggel?
Oldalt és plafonon. Sajnos sötét az előszoba nagyon és szeretnénk rajta világosítani azzal, hogy fehérre festjük.
Egyéb lakást világosító trükköket is megoszthattok. Tudom kapcsoljam fel a lámpát, de az nappal nem olyan jó érzés. :D
Hagyd így, nem szép fehéren.
A tükör tényleg jó, és pár "elrejtett" világítótest...
Hát mondjuk a bebarnult régi lambériánál kevés rondább dolog létezik.
Ha le akarod festeni le kell csiszolni ,és mehet rá a kívánt szín, de jobban jársz ha leszeded az egészet:)
Sok helyen azért választották a lambériát, mert penészedett a fal.Nálunk 1 m magasságig mögötte állt a penész.
Hát amit mi vettünk az nagyon durva volt mögötte, de kivülről nem látszott semmi, meg is lepődtünk amikor szétbontottuk.
Ez egy borzasztó megoldás, szerencsénk volt, hogy én gyűlölöm a lambéria minden megjelenését lakáson belül:)
Mindenképp érdemes egy kicsit lecsiszolni, az tisztítja is. Egyébként simán megmarad rajta a festék.
Arról én nem vagyok meggyőződve, hogy ronda lenne. Nálunk látszógerendás mennyezet van, lefestettük a gerendákat fehérre, fölötte meg kicseréltük a deszkákat frissre. Mindenki sírt, hogy tönkretesszük a házat (régi parasztház), mert hagyományosan csak max. sötétbarnára szabad festeni. Aztán a végén mégiscsak elállt a szájuk, mert tök jól nézett ki az eredmény, fiatalos lett.
A fehér lambéria is szerintem jó lesz. Bár én tuti úgy csinálnám, hogy egy-két szálat (ha az a nyolcvanasévekbelifajta) más, különböző színűre festenék. Ha csak egy-két szín jelenik meg rajta, akkor az még elegáns is lehet, ha meg sok színes, akkor bohókás, vidám :)
fehérek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!