Ma már nem divat a nappaliba rendes szekrénysort rakni?
Mit értesz "klasszikus szekrénysor" alatt?
Csak mert amiket én láttam régi bútorok azok is vitrin kombinációkból meg gardróbszekrényből álltak, megspékelve nyitott könyvespolcokkal.
De itt például elég vegyes a felhozatal:
Igen, ilyesmire gondolok, mint amit a #2-es linkelt. Kár hogy ez az ország túlsó végében van. :(
Hát nem tudom, de én 2021-ben több mázsás porfogókat nem szeretnék a nappalimban tartani, mikor már szinte minden elektronikusan elérhető. Van 5-6 polcnyi könyvünk, amit kidobni nem fogok, de bővítani sem szeretném a papír alapú gyűjteményt. Így is bőven elég helyet foglalnak.
Mondjuk innentől értelmét veszíti a kérdés, mert tulajdonképpen kilőttél mindent ami régen a nappaliban volt. Gardróbot nem akarsz, könyvespolcot nem akarsz, innentől marad a dísz vitrin.
Amúgy tulajdonképpen a "rendes szekrénysorok" soha nem klasszikus nappali részei voltak, hanem sokkal inkább a lakó szobák része. Pont ezért voltak univerzálisak, polcokkal, vitrinekkel, gardróbbal, fiókokkal, majd később egyre nagyobb TV-s helyekkel kialakítva.
Alapból átlag családokban nem is igazán van klasszikus nappali, mint közösségi tér, mindamellett, hogy az igény megvolt rá.
Akár panellakások, akár a klasszikus Kádár kocka legnagyobb hiányossága a nappali mint helyiség hiánya. Tulajdonképpen csak szobákból, "lakó" szobákból áll a lakás és nincs egy tér ahol például vendéget lehet fogadni. Ami nappalinak van kinevezve az sokkal inkább "multifunkcionális" szoba.
Plusz régen is csak arra volt jó a szekrénysor, hogy a sok felesleges giccses kacatot tárolják rajta a népek.
Nem divat mar.
Egy uj hazban inkabb gardrob szobat alakitanak ki es ott tarolnak mindent.
A nappaliban van egy tv szekreny, kanape, fotel es kozepen egy kis asztal.
Lattam olyan hazat is ahol volt a nappaliban szekrenysor de nem divat mar.
Szekrénysor? Milyen szekrényekkel? Ruhás-szekrény? A ruha a gardróbban van. Tálaló szekrény? Az meg az étkezőben. Könyves szekrény? Az a dolgozó szobámban van. Vitrin a nippeknek? Na ez ment ki a divatból, a porcelán figura. Mondjuk én még egy-két Capodimonte figurát kitettem egy két komódra, de nem a nappaliban. Szóval nincs szekrénysor a nappaliban.
De ha ilyenre vágysz, a régiek közül még a Warrings-ot lehet néha kapni, és az a következő 100 évet is ki fogja bírni, mert rendesen megcsinálták - nem az a mai bútorlap minőség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!