Nem igazán értem a kérdést, mert a kettőt nem nagyon lehet egy kalap alá venni.
Főleg mindenféle kontextus nélkül. Nyilván nagyon nem mindegy, hogy redőny, reluxa, zsalugáter van-e az ablakokon. Én egy reluxa mellé teljesen fölöslegesnek gondolom a függönyt, nyilván egy csupasz ablakra meg nem. Ugyanígy a szőnyegnél nem mindegy, hogy egyébként milyen padlót kéne "eltakarni" vele.
A kettőnek két külön funkciója van, tehát össze se lehet vetni őket, így eleve értelmetlen kérdés!
De ha már mindenképp tudni szeretnéd, szerintem is a függöny fontosabb, mert így nem látnak be, van saját magánszférád, de függöny nélkül... Képzeld el, hogy éppen átöltözöl, de belátnak, eleve ciki, rosszabb esetben kisebb közszeméremsértés, mert hát hiába a saját otthonod, téged vesznek elő, mert be lehet látni, "miért nincs függöny az ablakon?"
A szőnyeg viszont nem annyira létkérdés: konyhába eleve nem kell, fürdőszobába is legfeljebb csak egy kis kilépőnek, előszobában is járólap van a sáros-koszos cipők miatt, hálószobákban és nappaliban viszont kifejezetten komfortos a fapadló is (parketta, laminált), nem épp a legpuhább, de nem is olyan hű de kemény, és a fa természetessége egész kellemes hangulatot ad! Persze nem árt rá néhol szőnyeg, hogy még komfortosabb legyen, de azért el lehet lenni nélküle is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!