Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hogy tehetném csendesebbé a...

Hogy tehetném csendesebbé a szobámat?

Figyelt kérdés
Sajnos eléggé főúton lakok és általában ha nyitva az ablak eléggé behallatszik asok mentő, tűzoltó, dudálások, motorosok hangja de néha még az utcán elsétálók hangja is meg deszkásoké is. Amivel nincs baj ha becsukom az ablakot de én ugye szeretem ha bukóra van téve, mert így mégis kis levegő beárad és jó szellős. Viszont nem rég építettek pont szembe egy fitnessz parkot és ott állandóan püfölik a boxzsákokat, még éjszaka is éjfál után is érezni sőt itt hiába csukom be teljesen az ablakot, érezni lehet a rezgéseket szinte. És ez nem csak párszor van hanem napi szinten többször még éjszaka is. Meg mostanában egyre hangosabb a szomszédom, pont az én falam lehet ilyen vékony vagy mi mert olyan erővel áthallatszik a basszus zene mintha csak én hallgatnám, néha konkrétan érezni a rezgését a basszusnak. Itt próbáltam fülest bedugni addig de áthallatszik. Itt például egyszer megkértem őket kedvesen és szépen, hogy vegyék lejjebb kicsit a hangerőt mert áthallatszik este is, de semmi változás. Fiatal párocska home officeban. Korábban nem volt gond. Így kezdek néha bedilizni, hogy ennyi zaj körülöttem még este is. Elköltözni sajnos még nincs lehetőségem hisz pénzem sincs nagyon még. De valami köztes megoldást szeretnék addigra is, mint valami zajvédő fal vagy ablakra akármi csak nincs ötletem. Csendet és nyugalmat szeretnék de az itt nincs még csukott ablaknál sincs. Mit tanácsoltok, hogy tehetném csendesebbé a szobámat addig is?

2021. ápr. 23. 18:34
 1/8 anonim ***** válasza:
44%
Kétféle zaj van, mar nem emlékszek.hogy hívják őket szaknyelven, de az egyik amelyik a falakban rezonál és azt nagyon nehéz megszüntetni. A közös képviselőnek kéne szólni h vegye le a basszust a szomszéd. Ha az nem használ akkor rendőrség.
2021. ápr. 23. 18:54
 2/8 anonim ***** válasza:
Parafa.
2021. ápr. 23. 18:59
 3/8 anonim ***** válasza:
Füldugó.
2021. ápr. 23. 21:23
 4/8 anonim ***** válasza:
82%

Átérezvén a helyzeted, a külső zaj csak csukott ablaknál csökkenthető split klímával. A szomszéd fal rezgése pedig 4-5 cm vastag valódi nehéz szivacs tábla felragasztásával, zajhíd nélkül..(nem csavarozni, tiplizni,stb) persze ez csak a falra érvényes, a keresztfalon még így is jön valami.

Az olyan megoldás, mint szólni a közös képviselőnek, rendőrségnek, verőlegényeknek, megfenyegetni őket csípőretett kézzel sajnos nem célravezetőek, sőt inkább te iszod a levét.

Ilyen mifelénk is van, marad a csukott ablak, háromrétegű üveggel.

Ha az embernek mákja van, akkor akad egy harciasabb szomszéd, aki rendet rak...na ez nem én vagyok. Az egyik hangoskodó-hőbörgő családhoz átment egy új lakó, elbeszélgetett velük, azóta csend van...senki nem meri megkérdezni, vajh mit is mondhatott nekik? Pedig izagat a kérdés engem is.

2021. ápr. 23. 21:58
 5/8 anonim válasza:
0%
költözz el siránkozás helyett bazdmeg!!
2021. ápr. 26. 10:49
 6/8 anonim válasza:
5.látom elolvastad kedves válaszadó amit a kérdező írt: Elköltözni sajnos még nincs lehetőségem....
2021. ápr. 27. 16:35
 7/8 anonim válasza:
100%

Amúgy engem is érdekelne a kérdés mert hasonló gondom van persze nekem se lehetőség a költözés most...

Óvjon a jó isten ilyen válaszoktól mint a "kedves" 5-ös bazdmeg...!!

2021. ápr. 27. 16:45
 8/8 anonim válasza:
Ugyanez a problémám, főként a szomszéddal...
2021. máj. 1. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!